›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2013/2014

šk. r. 2013/2014

30.09.2014

*Excelence 2013

Gymnázium Karviná vyhodnotilo Ministerstvo školství jako druhou nejlepší střední školu Moravskoslezského ...

...více
16.08.2014

Další bronzová medaile z mezinárodní olympiády

Martin Raszyk opět zabodoval, tentokrát na mezinárodní olympiádě v astronomii a astrofyzice ...

...více
25.07.2014

Medaile z mezinárodní olympiády v informatice IOI

Martin Raszyk získal bronzovou medaili na mezinárodní olympiádě v informatice IOI, která se letos konala na ...

...více

Další informatik v celostátním finále - aktualizováno

Ondřej Nepožitek (7.X) boduje v informatické soutěži Programování 2014 (kategorie Aplikační SW - Tvorba webu). V okresním kole zvítězil, v kraji získal 3. místo a díky bodovému zisku postoupil mezi 20 nejlepších do celostátního finále, které se konalo koncem letošního června v Jánských Lázních. Ondřej v něm obsadil 8. místo. Gratulujeme.

23.06.2014

Euroregionální klání ve zpěvu frankofonní písně

Školní rok za chvíli skončí a studenti francouzštiny stále ještě bodují ve svých soutěžích. Tentokrát gratulujeme TEREZE MACOŠKOVÉ, ILONĚ RUŠČAKOVÉ ...

...více
18.06.2014

Velvyslanec Venezuely navštívil Gymnázium Karviná

17. června  navštívila  karvinské gymnázium  Jeho Excelence, mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Bolivarské republiky Venezuela pan  Victor Julián ...

...více

Lucie Blínová (2. C) zvítězila v oblastní výtvarné soutěži DON QUIJOTE. Její práce porotu zaujala nejen nápaditou kompozicí, ale i zdařilou kresbou portrétů tužkou a pastelkami doplněných akvarelovým pozadím. Blahopřejeme.

ADÉLA SCHWARZOVÁ (prima A) zvítězila v celostátní výtvarné soutěži „Neživá příroda“,která byla vyhlášena u příležitosti Mezinárodního roku krystalografie. V Černínském paláci na Ministerstvu zahraničních věcí v Praze jí diplom a cenu předávali zástupci České komise pro UNESCO, Zeleného kříže a KEV. Adélce gratulujeme ke zvládnutí náročného tématu a užití kombinované techniky kresby a koláže.

V pátek 6. 6. 2014 se v Praze uskutečnilo celostátní kolo vědomostní soutěže EUROREBUS.

Martin Neumann jako zástupce tercie se umístil na 7. místě. Do celostátního kola se probojoval vítězstvím v krajském kole, které se uskutečnilo v dubnu v Ostravě. Pro Martina a celou tercii je to už třetí účast na této soutěži. Martinovi gratulujeme. Do 20. ročníku soutěže přejeme tercii hodně úspěchů. Více ve fotogalerii.

Olympiáda ve španělském jazyce - celostátní kolo

V celostátním kole získala Kateřina Blatoňová 4. místo. Do ústředního kola postoupila po vítězství v kraji.
Gratulujeme!

10.06.2014

Exkurze OSWIECIM – BRZEŹINKA

Studenti druhých a třetích ročníků navštívili expozici koncentračního tábora v Polsku.

...více

Dejte svůj hlas do internetové soutěže – přes FACEBOOK.
Naše škola se znovu přihlásila do soutěže EUROSCOLA, výhrou je dvoudenní zájezd do Štrasburku pro 24 studentů. Sdílejte fotku na svém profilu i pro své přátele. Potřebujeme co nejvíce hlasů!!!  
Záleží na vás, jestli uspějeme. Děkujeme za váš LIKE.

02.06.2014

Úspěch v mezinárodní výtvarné soutěži

Skupina výtvarníků z vyššího gymnázia se zúčastnila projektu EUROSCOLA  a vytvořila soutěžní plakát na téma Volby do Evropského parlamentu s úkolem ...

...více

Pozvánka pro rodiče žáků budoucích prvních ročníků a primy

JAKUB MICHALIČKA (kvarta A) se umístil v celostátním kole výtvarné soutěže 3001 - PŘÍBĚH PLANETY  na 1. místě. Cenu přebíral v Praze v rámci mezinárodního knižního veletrhu a festivalu Svět knihy, který uváděl známý herec Lukáš Hejlík. Blahopřejeme.

26.05.2014

Úspěch v soutěži GRAFFITI

Tuto soutěž již potřetí pořádala karvinská Střední škola techniky a služeb ...

...více

ÚSPĚŠNÉ KRAJSKÉ KOLO FYZIKÁLNÍ OLYMPIÁDY

Dne 25. dubna 2014 se v Ostravě uskutečnilo krajské kolo Fyzikální olympiády. Vynikajícího výsledku v nejpočetněji obsazené kategorii D dosáhl 6. místem student kvinty
David Nepožitek a v kategorii C 10. místem student sexty Kryštof Blacha. Pochvala za reprezentaci školy patří rovněž dalším řešitelům obtížných úloh krajského kola, kterými byli Kateřina Hladká, Jana Šturcová, Daniel Bujnovský a Ondřej Mravík. Děkujeme a přejeme, ať vás fyzika baví i nadále.

Další úspěchy Karolíny Mynářové na Mistrovství ČR juniorů ve stolním tenise.
Karolína Mynářová zvítězila ve čtyřhře juniorek, dvě stříbrné medaile získala ve dvouhře a smíšené čtyřhře.

Letošní mezinárodní úspěchy: Chile: 5. - 8. v dospělých, 3. v dospělých do 21 let (světový mezinárodní turnaj - challenge series). Argentina: 1. v singlu, 2. v družstvech (světový turnaj juniorů - argentina junior and cadet open).                                      Gratulujeme.

Dne 24.4.2014 proběhla celostátní on-line soutěž v německém jazyce „Němčinář roku“. Soutěže se zúčastnilo celkem  1341 studentů z 99 škol z celé České republiky.
Vynikajícího umístění dosáhl Martin Raszyk, který  obsadil  1. místoGymnázium Karviná se  umístilo na 15. místě. K tomuto úspěchu svými výbornými znalostmi přispěli rovněž: Jan Kyjonka, Barbora Dvořáková, Markéta Huťková, Jakub Gamrot, Hana Lovecká, Karolína Sýkorová, Hana Doudová, Klára Matuszczyková, Marie Seberová.            Gratulujeme!!!

Vítězství v zajímavé výtvarné soutěži

Tuto výtvarnou soutěž s názvem ,,VYTVOŘ DESIGN NOVÉHO KARTÁČKU" pořádala společnost Merten Dental s.r.o. ve spolupráci se švédskou  firmou TEPE se sídlem v Praze. Ze všech zaslaných návrhů získal  design s motivem ,,FILM" první  místo a cenu 5. 000 Kč.  Šťastnou výherkyní je Eva Gawlasová ze septimy A, které upřímně gratulujeme.

16. ročník výstavy výtvarných prací studentů

V naší fotogalerii si můžete prohlédnout dokumentaci ze slavnostní vernisáže na  téma KABARET, vystavené exponáty (keramika, malby, koláže, šperky…) a shlédnout veselé video. Velké poděkování patří všem pomocníkům, účinkujícím i pedagogům, kteří nás přišli podpořit a dodat energii do dalšího ročníku.

05.05.2014

Exkurze do jižního Katalánska

Ve dnech 5.4. - 13.4. 2014 absolvovali studenti španělského jazyka zahraniční exkurzi do jižního Katalánska. Některé ze zážitků  z této cesty si ...

...více
04.05.2014

Fotbalový zápas Maturanti - Profesoři

Pár momentek z letošního tradičního fotbalového zápasu.

...více
28.04.2014

Kdo mluví v ČR nejlépe francouzsky?

KATEŘINA MICHALSKÁ! Obrovský úspěch pro karvinskou francouzštinu!

...více

Výsledky přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015

22.04.2014

EXIT TOUR - 10. 4. 2014

Po čtyřech letech se opět  konala  na naší škole multipreventivní akce EXIT TOUR, která je svou náplní v souladu s požadavky Minimálního preventivního ...

...více

Dne 15. 4. 2014 se studenti Tereza Bucharová a Jakub Gamrot zúčastnili regionálního kola simulace jednání Rady EU o bezpečnosti využívání jaderné energie. Obsadili 5. místo a postupují do celostátního finále této soutěže, které se koná na podzim v Praze.                                  Gratulujeme!

13.04.2014

Martin Raszyk zopakoval loňské úspěchy

V 11. ročníku celostátního kola Astronomické olympiády kategorie AB, které se konalo v březnu v Ostravě, obsadil Martin 1. ...

...více

Dne 10. 4. proběhlo v Ostravě krajské kolo Olympiády z českého jazyka a naše studentka Alice Hříbalová (oktáva) obsadila úžasné 3. místo. Velice jí gratulujeme a přejeme také mnoho úspěchů v dalším studiu na vysoké škole.

Student tercie Martin Neumann se letos probojoval do krajského kola dějepisné olympiády. Ve velice tvrdé konkurenci několika desítek nejlepších studentů kraje se umístil v první čtvrtině, k čemuž mu gratulujeme. Krajské kolo proběhlo v Ostravě 27.3.2014.

04.04.2014

Další krásný úspěch sportovců našeho gymnázia

Družstvo futsalistů našeho gymnázia vybojovalo v krajském finále sportovních her, které se konalo 2. dubna ve Frýdku-Místku, krásné druhé ...

...více
02.04.2014

Úspěch v mezinárodní výtvarné soutěži

V mezinárodní výtvarné soutěži LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS, která je věnována památce vězňů v koncentračnim táboře v Osvětimi, bylo slavnostně ...

...více

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015.

Martin Raszyk vybojoval v ústředním kole 63. ročníku Matematické olympiády kategorie P
2. místo a bude ČR reprezentovat na Světové olympiádě v informatice IOI, která se bude konat v červenci 2014 na Taiwanu. Více podrobností a foto. Rovněž byl v ústředním kole 63. ročníku MO - kategorie A úspěšným řešitelem. Gratulujeme!

JAKUB MICHALIČKA (kvarta A) byl opět úspěšný a za 1. místo v celostátní soutěži „Namaluj mi kapku vody“  mu  v Praze  předal diplom a hodnotnou cenu (kvalitní tablet) gen. ředitel společnosti Veolia Voda ČR  P. Guitard.

 Blahopřejeme a přejeme, ať  těch vítězných kapek přibývá.

Dne 24. 3. 2014 se konalo krajské kolo Olympiády v anglickém jazyce. Zaslouženým vítězem se stal JAKUB  GAMROT z 3.B.

Gratulujeme!

19. 3. 2014 proběhlo v Brně zemské kolo olympiády v latině. V konkurenci moravských gymnázií obsadila Kateřina Bláhová (oktáva A) krásné 6. místo.

K dosaženému úspěchu gratulujeme.

24.03.2014

ŽIJEME FRÁNINOU!

Možná ne všichni, ale určitě studenti, kteří se zúčastnili v uplynulých dnech soutěží ve ...

...více

Dne 12. března 2014 se na Obchodní akademii v Orlové konala regionální interaktivní soutěž v německém jazyce na téma Das ist fúr mich Deutschland. Naši studenti Markéta Huťková (VII.X), Jakub Gamrot a Jan Kyjonka (3.B) získali 1. místo.

21. 1. 2014 dosáhla Markéta Huťková velkého úspěchu v okresním kole olympiády v jazyce německém v kategorii III.A. Obsadila 1. místo a zajistila si tím postup do krajského kola. V kategorii II.B obsadila Zuzana Konečná pěkné 4. místo. Blahopřejeme! 

I v této teplé zimě bez sněhu absolvovali naši žáci úspěšně všechny lyžařské kurzy. Lyžovali po celou dobu na Kubínské Holi, ve Spálené dolině a na Malinu Brdu.

Naše zlaté plavkyně získaly ocenění na akci SPORTOVEC ROKU v Karviné.

ŠPANĚLŠTINÁŘKY BODOVALY V PRAZE

Dne 11. 2. 2014 se Tereza Bucharová a Tereza Gebauerová, obě studentky sexty, zúčastnily celostátní soutěže Mi ciudad favorita. Tereza Bucharová obsadila v silné konkurenci krásné třetí místo.

GRATULUJEME!

V úterý 28. 1. 2014 proběhla celostátní on-line soutěž v anglickém jazyce
Angličtinář roku.“  Vynikajícího úspěchu dosáhla studentka třídy
oktávy A -  Eliška Kratochvílová
, která se v konkurenci 3 866 studentů z celé republiky umístila na famózním 5. místě.

Gratulujeme.

Kateřina Valečková (sekunda A) získala 1. místo v okresním kole olympiády z anglického jazyka, které se konalo 13. ledna 2014 v Havířově.

Blahopřejeme.

Ve čtvrtek 6. 2. 2014 proběhla na naší škole soutěž v tvorbě Dynamických webových stránek. Školního kola se zúčastnilo 14 účastníků, umístění nejlepších:
1. Ondřej Nepožitek - 7. X
2. Ondřej Wojewoda - 3. B
3. - 4. Radek Vojkůvka 7. X + Milan Švancara 3. B

Gratulujeme k postupu do okresního kola.

Martin Raszyk vyhrál krajské kolo fyzikální olympiády. Zvítězil s rekordním náskokem 12 bodů.
V matematické olympiádě (krajské kolo) kategorie A i P (programování) skončil na 2. místě a taktéž postupuje do celostátního finále.

Gratulujeme.

Michaela Rotterová mistryní České republiky v tancích v kategorii malá skupina.
Blahopřejeme.

 Ve fotogalerii naleznete aktuální novinku, tradiční hokejový zápas roku.

 Ve fotogalerii naleznete odkaz Den otevřených dveří 2014.

V odkaze Český jazyk najdete aktuální novinku výsledky recitační soutěže Wolkrův Prostějov 2014 a také výsledky Olympiády z Českého jazyka

17.12.2013

Turnaj třetích ročníků a septimy v badmintonu.

Dne 16. 12. 2013 proběhl turnaj na hale STaRS. Finalistky postoupily z třídních turnajů a sehrály mezi sebou kvalitní ...

...více
21.11.2013

Vítězství v celostátní informatické soutěži

V celostátní internetové informatické soutěži byli naši studenti opět vidět v popředí výsledkových listin. Máme vítěze v kategorii ...

...více
20.11.2013

Tablet za výhru ve výtvarné soutěži

JAKUB MICHALIČKA (kvarta A) se zúčastnil 3. ročníku celostátní výtvarné soutěže s názvem „Život pod ...

...více
20.11.2013

Adaptační kurzy 2013 - aktualizováno

Již čtvrtým rokem proběhly  na začátku školního roku adaptační kurzy pro nové studenty  prvních ročníků a primy ...

...více
10.11.2013

Úspěch ve výtvarné soutěži

SANDRA PAPAVASILEVSKÁ (septima A) byla opět přebírat cenu, a to  za 3. místo ve výtvarné celostátní soutěži s názvem „Voda pro ...

...více

Studenti Kvarty A se zúčastnili 31. 10. 2013 exkurze do elektrárny v Dětmarovicích. Více fotografií naleznete v naší fotogalerii.

24.10.2013

Další vynikající úspěch ve výtvarné soutěži

KAROLÍNA SLANINOVÁ (sekunda A) zvítězila  v národním kole výtvarné soutěže „Šťastné stáří očima ...

...více

Gymnázium Karviná opět pořádá přípravný kurz k přijímacím zkouškám
na střední školu.
Ke stažení: podrobnosti o kurzu a přihláška.

15.10.2013

Exkurze do Anglie

V září studenti Gymnázia Karviná navštívili Anglii. Několik dní jsme strávili v hlavním městě -  Londýně a viděli tak téměř všechny historické a ...

...více
11.10.2013

Expedice Eurorebus - Tercie A

Ve dnech 23. 9. – 28. 9. 2013 se 9 žáků z tercie A spolu s paní učitelkou Mgr. Pavlínou Hovorkovou zúčastnilo E.ON Expedice Eurorebus 2013, která byla ...

...více

V celostátním kole výtvarné soutěže POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ se EVA GAWLASOVÁ (VII.A) umístila na 3. místěV krajském kole se svou prací  zvítězila a její spolužačka SANDRA PAPAVASILEVSKÁ získala místo druhé. Gratulujeme.

14. září 2013 proběhly oslavy 60. výročí založení naší školy. Děkujeme všem, kteří našli  v tento den cestu k nám na gymnázium a slavili s námi.




Kurzy FCE již třetím rokem na gymnáziu!

Začínáme v pátek 27.9. ve 14 hodin v učebně IVT. Zájemci ze strany studentů
i široké veřejnosti získají přihlášky a podrobnější informace na úvodní hodině
u lektorky kurzu D. Sikorové, popřípadě emailem: sikorova@gym-karvina.cz

24.09.2013

Z Mistrovství světa přivezla zlato

Ve dnech 12. – 15. září 2013 se v Německu, městě Bochumi konalo Mistrovství světa v discodance „IDO WORLD DISCO DANCE Championships 2013“, kterého se ...

...více
04.09.2013

Úspěch na ME ve stolním tenise

Ve dnech 12 - 21. 7. 2013 se v Ostravě-Porubě konalo mistrovství Evropy juniorů ve stolním tenise. Karolína Mynářová skončila v kategorii mixu ...

...více

V odkaze suplování, rozvrhy byla zveřejněna první verze rozvrhů pro školní rok 2013/2014 (pokud vidíte staré údaje, stiskněte F5 pro obnovení dat).

Martin Raszyk, reprezentant ČR, získal na Světové olympiádě v informatice IOI 2013 v australském Brisbane bronzovou medaili.

Gratulujeme.

 

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů