›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2011/2012

šk. r. 2011/2012

Osvětim – Auschwitz

Dne 13. 6. 2012 se studenti druhých ročníků a septimy A účastnili exkurze do koncentračního tábora v Polsku – Osvětimi. Tyto hrůzné kapitoly lidských dějin bychom měli mít neustále v paměti!!!

Za fotografie děkuji Romanu Mamulovi ze VII. A . Fotku fotbalisty Glena Johnsona z Liverpool FC, který měl na EURO 2012 volný den a přijel na exkurzi, ukořistil Dušan Růža z 2. A

Ve fotogalerii byla konečně zveřejněna sada fotografií z letošního tradičního fotbalového zápasu Maturanti - Profesoři.

Dalším úspěchem ve výtvarných soutěžích se může pochlubit JANA TANCJUROVÁ (2.B), která získala 2. místo v celostátním kole v soutěži s názvem Udržitelná energie pro všechny. Téma vyhlásil Klub ekologické výchovy ve spolupráci se Zeleným křížem a sekretariátem České komise UNESCO k Mezinárodnímu roku energie. Janě byla předána cena na Ministerstvu zahraničních věcí v budově Černínského paláce v Praze, kde si mohla spolu s dalšími oceněnými studenty prohlédnout překrásné sály i byt Jana Masaryka. Studentce blahopřejeme a oceňujeme, jak toto obtížné téma výtvarně zpracovala.

MARKÉTA HUŤKOVÁ a EVA GAWLASOVÁ opět úspěšně reprezentovaly naši školu. Získaly 3. místo v národním kole 18. ročníku výtvarné soutěže MÁME RÁDI PŘÍRODU, kterou vyhlásilo Hnutí Brontosaurus. Blahopřejeme.

Zájemci o FCE zkoušku v termínech 7. -15. 7. nebo 4. – 12. 8. 2012, zaregistrujte se prosím u p. Sikorové, nejpozději do 25. 6. 2012. Zkoušky v červencovém termínu by mohly v případě většího zájmu proběhnout přímo na naší škole. Verze FCE on – line stojí 3 950,- Kč.

Pozvánka na turnaj plážového volejbalu - 28. června 2012

 

Studentka KATEŘINA DVORSKÁ (sekunda A) se ve výtvarné soutěži Jak se dělá láska umístila v celostátním kole na 2. místě. Cenu a diplom převzala na slavnostním vyhlášení vítězů v Přerově. Její práce (papírová koláž) i vosková batika od spolužačky BARBORY ŠKRABALOVÉ byly vybrány na výstavy, které pořádá Muzeum Komenského v Přerově. Blahopřejeme.

24.05.2012

Ukončen projekt „Rosteme spolu“

15. 5. 2012 bylo posledním setkáním tříd 2. A a 2. B s lektory ukončen projekt „Rosteme spolu“. Účast v projektu nám umožnila nestátní ...

...více

V mezinárodní výtvarné soutěži „LUDZIE LUDZiOM ZGOTOWALI TEN LOS“ , která je tematicky zaměřena na utrpení vězňů v koncentračních táborech, získala ocenění TEREZA CICHA z kvinty A. Její práce byla vybrána jako jedna z nejlepších do prezentačního katalogu a na putovní výstavu. Terce k úspěchu gratulujeme a přejeme, ať se její sbírka diplomů rozšiřuje.

V celostátní výtvarné soutěži STROJ ČASU byla úspěšná TEREZA GEBAUEROVÁ z kvarty A. Porota ohodnotila její návrh jako nejlepší a udělila studentce mimořádnou cenu. Gratulujeme.

16.04.2012

Úspěch primánů

V krajském kole dosáhli na postupové příčky ...

...více

Finále kategorie AB- Astronomická olympiáda

Ve čtvrtek a pátek 22.-23.3. proběhlo na Hvězdárně a planetáriu Johanna Palisy v Ostravě ústřední kolo kategorie AB. Pět nejlepších řešitelů, mezi nimi Martin Raszyk ,bylo nominováno na 6. Mezinárodní olympiádu v astronomii a astrofyzice v brazilském Rio de Janeiro. Velmi dobře si vedl i René Říha.

V Hradci Králové 4.–6. dubna proběhlo výběrové soustředění před 43. mezinárodní fyzikální olympiádou s těmito výsledky. Na 43. MFO v Estonsku byl vybrán i Martin Raszyk . Vybraní soutěžící budou dolaďovat formu v červnu na přípravném soutředění.

Blahopřejeme Martinovi rovněž i k vítězství v krajském kole Matematické olympiády (kategorie B), které se konalo dne 17.dubna 2012 v Ostravě!

12.04.2012

Úspěch v celostátní soutěži JUNIOR INTERNET

V kategorii Junior Design (mladší kategorie) David Nepožitek z tercie A dosáhl na stupni vítězů na 2. ...

...více

Studentka Markéta Szyszkowiczová ze 4. A reprezentovala naši školu dne 23. 3. 2012
v Brně na zemském kole olympiády v latině Certamen Latinum. Jako úspěšná řešitelka obsadila na úrovni moravských gymnázií krásné 8. místo. Blahopřejeme!

V celostátním finále 61. ročníku Matematické olympiády (kategorie programování), které se konalo v Hradci Králové (28. – 30. března 2012), Martin Raszyk vylepšil loňský úspěch. Umístil se na 4.-6. místě mezi 30 účastníky finále a bude ČR reprezentovat ve Středoevropské olympiádě v informatice CEOI. Gratulujeme!

23.03.2012

Návštěva hvězdárny a planetária Johanna Palisy

22. března 2012 navštívila naše škola planetárium ...

...více
16.03.2012

Beseda s cestovatelem, speleologem a spisovatelem Markem Audym

Dne 15. března 2012 se uskutečnila v aule Gymnázia Karviná beseda s cestovatelem, speleologem a spisovatelem Markem ...

...více

Ve fotogalerii naleznete aktuální novinku.
Fotografie z lyžařského kurzu Spálená Dolina 2012.

Ve fotogalerii naleznete novinku Den otevřených dveří 2012.
Zveme Vás k její prohlídce.

The second day of a Polish - Czech Maturita Exam Project now held in our school on February 14 - NEWS, PHOTOS ...

13.02.2012

Vive la France, vive le français!

Pár dní před koncem ledna, kdy už opadl stres posledních dnů před uzavíráním známek na pololetní vysvědčení, se v aule karvinského gymnázia sešli ...

...více

1. února se konala tradiční recitační soutěž
Dětská scéna a Wolkrův Prostějov 2012
.
Aktuální fotografie naleznete ve fotogalerii a výsledky v katedře ČJ.

Ve fotogalerii byl přidán odkaz na poslední hokejový zápas roku.

V 17. ročníku celostátní výtvarné soutěže „SVĚT KOLEM NÁS“ byl náš student DANIEL SNIEŽEK ze sekundy A úspěšný. Se svou prací s názvem „Můj svět fantazie“ (kresba tužkou) se umístil na 3. místě. Porota vybírala nejlepší práce z 1563 zaslaných výkresů, proto Danielovi patří velké gratulace.

Milovníci angličtiny z řad našich maturantů se ve čtvrtek 26.1.2012 zúčastnili projektového dne zaměřeného na výměnu zkušeností při skládání státní ústní maturitní zkoušky z anglického jazyka na střední škole Powstańców Słaskich v polské Wodzisławi ... podrobnosti

Eva Husovská (tercie A) a Markéta Huťková (kvinta A) získaly
1. místa ve výtvarné soutěži VČELY PRO ŽIVOT, kterou vyhlásil Český svaz včelařů. Jejich práce byly nápadité, kompozice i technické zpracování velmi zdařilé, a tak není divu, že je porota označila jako nejlepší. Gratulujeme.

12.12.2011

Olympiáda z českého jazyka 2011 / 2012

Výsledková listina – olympiáda z českého jazyka 2011 / 2012

...více

EVA GAWLASOVÁ (kvinta A) opět zvítězila ve výtvarné soutěži! Její práce byla vyhodnocena jako nejlepší ze všech kategorií a dokonce získala cenu generálního ředitele mezinárodního festivalu TECHNÉ OSTRAVA 2011,který jí osobně předal hodnotný dárek a diplom. Eva se nezalekla technického tématu soutěže s názvem Nákladní doprava na povrchu a pod povrchem a vybrala si model staré lokomotivy, který detailně zpracovala ve svém oblíbeném reliéfu. Gratulujeme.

Už v červnu 2011 přivezla Daniela Walová (2.B) prestižní ocenění z celostátní přehlídky sólového přednesu Wolkrův Prostějov. Ocenění nejvyšší - titul laureáta - získali spolu s Danielou pouze další tři z asi 50 nejlepších recitátorů celé České republiky. Dodatečně gratulujeme Danieli k tomuto nemalému úspěchu!
Do celostátního kola Wolkrova Prostějova se v minulém školním roce probojovala také studentka nynější 2.A třídy Ivona Martynková, která ve dnech 10.-12. 11. 2011 reprezentovala školu také na Mezinárodní přehlídce sólového přednesu ve Valašském Meziříčí. Gratulujeme.

11.11.2011

Úspěch v soutěži graffiti

Naši studenti se zúčastnili zajímavé výtvarné soutěže GRAFFITI

...více

Studentka SANDRA PAPAVASILEVSKÁ (kvinta A) se ve výtvarné soutěži
Šťastné stáří očima dětí
umístila v celostátním kole na 5. místě. Její práce byla vybrána mezi 10 nejlepších, což musíme ocenit i z toho důvodu, že mezi vítězi byli i studenti z výtvarných škol. Diplom a ceny jí předal na tiskové konferenci v Praze v budově Ministerstva práce a sociálních věcí ministr Jaromír Drábek a akademický malíř Kristian Kodet. Blahopřejeme.

 

Na gymnáziu Karviná se od října 2011 rozbíhají placené kurzy FCE

 ... podrobnosti

Na XVI. Mezinárodní astronomické olympiádě v kazašské Almaty byla česká výprava úspěšná. Viktor Neměček z gymnázia v Jihlavě získal zlatou medaili a Martin Raszyk z gymnázia v Karviné bronz. Českou republiku reprezentovalo v roce 2011 na mezinárodních soutěžích v astronomii a astrofyzice celkem 10 studentů. Čtyři získali medaile - dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.

Ve fotogalerii z letošního cyklokurzu do Buchlovic naleznete i prezentaci
a videoklip.

ADAPTAČNÍ KURZ 1. ročníků

Ve dnech 14. – 15. 9. 2011 se nastupující studenti 1.A a 1.B zúčastnili adaptačního pobytu v Beskydech na Chatě Polana. Kolektivy se svými třídními učiteli absolvovali řadu adaptačních her pod vedením zkušených lektorů z Občanského sdružení AVE. Studenti si pobyt užili s novými spolužáky a nastartovali tak čtyřleté soužití v novém prostředí kolektivu. Přeji všem prvákům, aby jim studium na naší škole šlo stejně hladce a bezbolestně tak jako seznámení s novou třídou.

29.09.2011

1. místo v celostátní výtvarné soutěži

Naše studentky z kvinty A Eva Gawlasová, Hana Husovská, Markéta Huťková a Tereza Cicha se zúčastnily 3-denního leteckého zájezdu do Bruselu, který byl ...

...více

V pondělí 5. 9. 2011 se uskutečnil adaptační den našich nových studentů prvního ročníku osmiletého studia. Akce byla velmi zdařilá. Formou her se primánci seznámili s novým školním prostředím a hlavně se svými spolužáky. Druhý den se už všichni mohli v klidu věnovat svým školním povinnostem.

Na jejich osmileté cestě jim přejeme hodně úspěchů!!!!!

 

Ve fotogalerii můžete navštívit novinku
Vídeň 2011.

Zástupci Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska předali HANĚ HUSOVSKÉ
(kvinta A) diplom a věcné ceny za 1. místo v okresním kole výtvarné soutěže
POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ
.
Její práce postoupila do krajského kola, Hance přejeme další úspěchy.

Ředitel Gymnázia Karviná vyhlašuje volby do školské rady.

Spaces for Learning - oficiální prezentace projektu

 

V úterý 21. června 2011 proběhla na Gymnáziu Karviná Studentská minikonference, na které studenti prezentovali výsledky svých projektů s environmentální tématikou. Minikonference byla uspořádána jako závěrečná prezentace aktivit studentů v rámci našeho projektu "Školní projekty a teréní praktiak s environmentální tématikou".

Dalším úspěchem ve výtvarné činnosti našich studentů je 1. místo v mezinárodní soutěži EKOPLAKÁT 2011, které získala HANA HUSOVSKÁ z kvarty A. Porota její práci vyhodnotila jako nejzdařilejší dílo nejen po stránce pečlivého zpracování, ale plakát zaujal i aktuální tematikou jaderné energetiky. Hance děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy.

ELIŠKA SZEWIECZKOVÁ (IV.A) získala ve výtvarné soutěže
VODA ŠTĚTCEM A BÁSNÍ mimořádnou cenu generálního ředitele
Povodí Moravy. Členové poroty studentce písemně poděkovali za skvělou kresbu, kterou odměnili zajímavým diplomem a věcnými cenami.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů