›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2011/2012

šk. r. 2011/2012

Ukončen projekt „Rosteme spolu“

Autor: Školní metodik prevence Mgr. Zuzana Kardošová
Zobrazeno: 3222x

15. 5. 2012 bylo posledním setkáním tříd 2. A a 2. B s lektory ukončen projekt „Rosteme spolu“. Účast v projektu nám umožnila nestátní nezisková organizace AVE Český Těšín. Na začátku minulého školního roku prodělaly nové třídní kolektivy se svými třídními učitelkami pod vedením lektorů adaptační kurz. Další setkání již byla v duchu seznamování s nejrizikovějšími patologickými jevy. Studenti tímto naplnili většinu z minimálního preventivního programu naší školy.

V úterý 15. května 2012 se žáci naší třídy naposledy zúčastnilli projektu „Rosteme spolu“. Během dvou let jeho trvání jsme se seznámili s nejčastějšími patologickými jevy formou různých her, úkolů a debat. Doufejme, že i díky skvělým lektorům paní Janě Svobodové a Petru Pavlicovi si tyto informace dlouho uchováme.

Sára Wybitulová za 2. A

 

Jsem ráda, že je naše třída jeden velký, skvělý kolektiv a to nejen díky nám všem, ale i skvělému dvouletému projektu Rosteme spolu. Fundovaní a velmi sympatičtí lektoři Jana Svobodová a Petr Pavlica z neziskové organizace AVE Český Těšín nás po 2 roky adaptovali na nové školní prostředí, stmelovali, školili a provedli nejzapeklitějšími patologickými problémy, jako vztahy ve třídě, komunikace, poruchy příjmu potravy, kyberšikana, aj. Prostřednictvím skvělých lektorů nás projekt stmelil dohromady,věříme jeden druhému, jsme tu jeden pro druhého a táhneme všichni za jeden provaz. Díky tomu, že jsme dva roky "rostli spolu" ,tak jsme se dozvěděli jeden o druhém mnoho zajímavých věcí, uvědomili jsme si, jaké jsou naše cíle a co všechno dokážeme, když budeme chtít. Hlavně jsme se naučili otevřeně mluvit o čemkoliv a zažili plno smíchu při plnění různých bláznivých úkolů. Tímto bych ráda poděkovala všem, kteří se toho projektu zúčastnili, ale hlavně chci poděkovat 2.B, protože jsou tam skvělí lidé, kteří drží pohromadě a nezkazí žádnou srandu.

Jana Lankoczová za 2. B

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů