›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2010/2011

Archiv událostí školního roku 2010/2011

Spaces for Learning - oficiální prezentace projektu

 

V úterý 21. června 2011 proběhla na Gymnáziu Karviná Studentská minikonference, na které studenti prezentovali výsledky svých projektů s environmentální tématikou. Minikonference byla uspořádána jako závěrečná prezentace aktivit studentů v rámci našeho projektu "Školní projekty a teréní praktiak s environmentální tématikou".

Dalším úspěchem ve výtvarné činnosti našich studentů je 1. místo v mezinárodní soutěži EKOPLAKÁT 2011, které získala HANA HUSOVSKÁ z kvarty A. Porota její práci vyhodnotila jako nejzdařilejší dílo nejen po stránce pečlivého zpracování, ale plakát zaujal i aktuální tematikou jaderné energetiky. Hance děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy.

ELIŠKA SZEWIECZKOVÁ (IV.A) získala ve výtvarné soutěže
VODA ŠTĚTCEM A BÁSNÍ mimořádnou cenu generálního ředitele
Povodí Moravy. Členové poroty studentce písemně poděkovali za skvělou kresbu, kterou odměnili zajímavým diplomem a věcnými cenami.

STUDENTSKÁ  MINIKONFERENCE

Dovolujeme si vás pozvat na prezentaci studentských projektů s environmentální tématikou ... podrobnosti

10.06.2011

Úspěch ve výtvarné výchově

Jakub Michalička z primy A získal 1. místo v celostátním kole výtvarné soutěže „Les-místo pro odpočinek i poznání“, kterou vyhlásil Klub ...

...více
10.06.2011

Naši úspěšní reprezentanti

Fotogalerie úspěšných reprezentantů poslední doby ...

...více

Fotogalerie úspěchů - diplomů Martina Raszyka v letošním školním roce.

Důležité informace - přijímací zkoušky 2011

27.05.2011

Úspěch ve finále astronomické olympiády v Ostravě

Další úspěch Martina Raszyka z 1. A, tentokrát ve finále republikové astronomické olympiády v Ostravě ...

...více

 

Za vítěznou práci letecký zájezd do Bruselu. 

Děvčata z kvarty EVA GAWLASOVÁ, HANA HUSOVSKÁ, MARKÉTA HUŤKOVÁ a TEREZA CICHÁ se zúčastnila celostátní výtvarné soutěže pod názvem
Dobrovolníci mění svět“ konané u příležitosti Evropského roku dobrovolnictví. Oficiálně jim vítězství potvrdili zástupci Evropské komise a organizace ADRA, kteří při předávání cen v Ostravě tlumočili názory poroty- práce zaujala neobvyklou výtvarnou technikou a precizností.

Těšíme se na bohatý třídenní program v Bruselu (20.6.-22.6), o kterém ještě zprávu napíšeme a přidáme fotodokumentaci.

Pálava 2011

V letošním roce jsme již po třetí uspořádali komplexní exkurzi pro studenty druhých ročníků a sexty. Cílem byla opět oblast Pálavy. Exkurze proběhla ve dnech 11. – 13. května 2011 a byla spolufinancována z projektu Moravskoslezského kraje, který naše škola získala. Podrobnosti o exkurzi najdete v sekci Environmentální projekty nebo ve fotogalerii.

Dějepisná olympiáda - Karolína Sýkorova z kvarty, vítězka okresního kola DO, se umístila v krajském kole na velmi pěkném třetím místě. Karolíně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy, ale hlavně jí přejeme hodně úspěchů v celostátním kole DO, které se uskuteční v Plzni ve dnech 30. května až 3. června 2011.

Ve fotogalerii byl přidán odkaz na letošní tradiční zápas Maturanti-Profesoři

Úspěch v jazyce německém v soutěži jazyky hrou

Markéta Huťková a Barbora Dvořáková z kvarty získali 2. místo v soutěži družstev v jazyce německém. Děvčata uspěla v konkurenci víceletých gymnázií a ZŠ s rozšířenou výukou jazyků nejen z našeho okresu. Navíc Markéta Huťková obsadila v březnu krásné 2. místo v krajském kole olympiády v jazyce německém.

10.05.2011

Vive la France

Pod tímto heslem se v pátek 6. května konal na gymnáziu v Orlové projektový den pro všechny milovníky francouzského jazyka a ...

...více

Zástupci Gymnázia v Karviné, Moravskoslezského kraje a Klubu ekologické výchovy České republiky navštívili ve dnech 4. až 8. dubna 2011 v rámci projektu
Spaces for Learning
partnerskou školu Knox Academy v Haddingtonu a Sea Birds Centrum v New Berwick. Na snímku provost (hejtmanka) kraje East Lothian paní Sheena Richardson a ředitel Sea Birds Centrum pan Tom Brock předávají quaich řediteli karvinského gymnázia RNDr. Bohumilu Vévodovi . Za Gymnázium Karviná se partnerského setkání zúčastnili také zástupci učitelů – PhDr. Marcela Rucká a Mgr. Martin Duda.

29.04.2011

Krajská prezentace školních projektů EVVO

Naši studenti se zúčastnili konference Prezentace školních projektů EVVO ...  

...více

Úspěch našich studentů v krajských kolech matematické olympiády:
Martin Raszyk (1.A) - vyhrál krajské kolo MO v kategorii C
Ondřej Nepožitek (kvarta) - obsadil 3.místo v krajském kole MO v kategorii Z9
Oběma našim studentům blahopřejeme a věříme, že i v dalších letech budou patřit k nejlepším matematikům Moravskoslezského kraje!

26.04.2011

Úspěchy v soutěžích ve francouzském jazyce

Jaro 2011 bylo jako každoročně ve znamení jazykových soutěží. Ve francouzském jazyce to byly letos dvě a v obou se naši studenti umístili na pěkných ...

...více
26.04.2011

Exkurze do Francie

V termínu 11. – 17. dubna 2011 se konala už tradiční akce katedry francouzského jazyka – exkurze do Normandie a ...

...více

Certamen Latinum – olympiáda v latině

Marie Divišová z oktávy A reprezentovala v Brně naši školu na olympiádě z latiny. Již 15. ročník zemského kola této soutěže proběhl na Španělském a klasickém gymnáziu v Brně – Lužánkách. Pod záštitou ministerstva školství zde soutěžili mladí latiníci z celé Moravy. Změřili své znalosti z latinské mluvnice, mytologie, historie, zeměpisu a literatury. Naše studentka se umístila v celomoravské konkurenci na krásném 6. místě a jen o vlásek jí unikl postup do celostátního kola.
                                                           Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

Úspěch v republikovém finále MO - Programování

Martin Raszyk bude ČR reprezentovat
ve Středoevropské olympiádě v informatice CEOI ... podrobnosti

Studentka kvarty A EVA GAWLASOVÁ získala ocenění v mezinárodní výtvarné soutěži „Ludzie ludziom zgotowali ten los“s tematikou holocaustu a utrpení vězňů v koncentračních táborech. Oceněná práce s názvem „Sen židovské dívky„ byla zařazena do katalogu nejlepších návrhů a vystavena na slavnostní vernisáži v kulturním domě v Tychách v Polsku. Soutěže se zúčastnilo 900 mladých lidí z Polska, Česka, Běloruska, Ruska, Ukrajiny, Itálie a Německa. Evě gratulujeme a prozradíme, že se připravuje na další výtvarné projekty.

Někteří studenti vyššího gymnázia se v pátek 25.3. 2011 zúčastnili projektového dne v sousedním Polsku. Byli pozváni jako hosté na divadelní festival International Theatre Festival in English Babel 2011, kterého se zúčastnilo několik polských škol, jedna skupina švédská a naše česká. Na tento den si naši studenti museli připravit divadelní hru a tu pak v rámci vyhodnocování festivalu předvést mimo soutěž na závěr 5. ročníku festivalu ... podrobnosti

Dne 28.2.2011 se v Orlové uskutečnilo okresní kolo olympiády v anglickém jazyce, kde náš student septimy A Jakub Dvořák obsadil v kategorii IIIB 2. místo. Za úspěšnou reprezentaci školy mu upřímně gratulujeme.

20.02.2011

Partnerství Comenius Regio

Dne 14. - 15. 2. 2011 nás poctil návštěvou Mr. Alasdair Jappy ze Skotska.

...více

V celostátním kole výtvarné soutěže MLADÝ UMĚLEC na téma „Z jiných světů přiletěl jsem k vám“ obsadila EVA HUSOVSKÁ (sekunda A) 2. místo a BARBORA ŠKRABALOVÁ (prima A) 3. místo. Diplomy a pěkné ceny jim byly předány v galerii Rotunda ve Vsetíně a na závěr je čekala zasloužená sladká odměna. Oběma studentkám blahopřejeme.

V krajském kole Matematické olympiády (kategorie P-programování) získal Martin Raszyk vynikající 2. místo. Martinovi fandíme a přejeme další úspěch, protože postoupil do celorepublikového finále, kam se probojovalo 30 nejlepších z celé ČR.

Ve dnech 10. a 11. 2. se Jan Kurník (1.X) zúčastnil mezinárodní krasobruslařské soutěže Bavarian Open 2011 v německém Oberstdorfu. V konkurenci závodníků z Německa, Itálie, Nizozemí, Rumunska a Rakouska obsadil 2. místo v kategorii Novice (žáci).

Na soutěži Bavarian Open se v sólových a párových disciplínách seniorské, juniorské a žákovské kategorie představilo 200 závodníků z celého světa. V seniorské kategorii zde zvítězil český reprezentant Michal Březina.

Ředitel školy RNDr. Bohumil Vévoda převzal 7.2.2011 na MŠMT významné ocenění

"Škola udržitelného rozvoje 1. stupně".

3.2.2011 se konal tradiční hokejový zápas roku Maturanti - Profesoři. Fotografie z tohoto zápasu naleznete ve fotogalerii.

Ve středu 2.2.2011 proběhla na naší škole populární soutěž Wolkerův Prostějov. Podrobnosti (včetně videozáznamu) naleznete v katedře Český jazyk.

26. ledna 2011 v prostorách Těšínského divadla proběhlo již 6. finále fotosoutěže, kterou pořádá tradičně Gymnázium Český Těšín ... podrobnosti

Vážené studentské publikum,
jste srdečně zváni na RECITAČNÍ SOUTĚŽ dne 2. 2. ve 14 hodin (v aule). Opět zazní velmi krásné verše, ale určitě se dočkáme i přislíbeného komediálního vystoupení
Petra Cieslara (oktáva) v jeho nenapodobitelně úžasném provedení! Předmětová komise ČJ se těší na soutěžící, ale i na vás.

12.01.2011

Další úspěch našich výtvarníků

V celostátním kole 10. ročníku zajímavé výtvarné soutěže POZNEJ KVALITU, VYHRAJ KVALITU se na 1. místě umístila EVA GAWLASOVÁ (kvarta ...

...více

 

Dne 16.12. 2010 proběhlo školní kolo 37. ročníku soutěže Olympiáda z českého jazyka.

 

Pozvánka na výstavu STUDENTSKÝCH VÝTVARNÝCH PRACÍ

13.12.2010

EXIT TOUR 316

V rámci prevence patologických jevů se studenti naší školy účastnili 23. 11. 2010 celodenního projektového ...

...více

24. 11. 2010 proběhlo na gymnáziu první setkání zástupců mezinárodního projektu Spaces for Learning“ – „Místa k učení. Hosté ze Skotska se seznámili s podmínkami výuky přírodovědných předmětů. Prezentace přednesli jak zástupci pedagogů školy, tak i zástupci Klubu ekologické výchovy. Další návštěva skotských kolegů je plánována na únor 2012.

24.11.2010

Bretaň 2010

Gymnázium Karviná se mohlo 9. listopadu 2010 pyšnit návštěvou zahraničního hosta. Nejen za karvinskými studenty, ale i za jejich kolegy, kteří přicestovali z ...

...více
23.11.2010

Celostátní výtvarná soutěž

Studenti naší školy se v rámci výtvarné výchovy přihlásili do netradiční soutěže pod názvem „Můj nejmilejší ...

...více
22.11.2010

Společenskovědní exkurze do Prahy

Pár fotografií ze společenskovědní exkurze do Prahy.

...více

Důležité!

PODÁVÁM PŘIHLÁŠKU K MATURITĚ 2011 aneb co je dobré vědět před podáním přihlášky k maturitní zkoušce

08.10.2010

Úspěch ve výtvarné soutěži

Studentka EVA GAWLASOVÁ (IV.A) opět úspěšně reprezentovala naši školu . Ve výtvarné soutěži Šťastné stáří očima dětí se v celostátním kole ...

...více

Koncepce maturitních zkoušek podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) pro školní rok 2010/2011

V celostátním kole výtvarné soutěže Můj kousek Země pořádané Ministerstvem životního prostředí a Českou geologickou službou se JAKUB DVOŘÁK (VII.A) umístil na 2. místě. Slavnostní vyhlášení proběhlo v Obecním domě v Praze, kde jsme po prohlídce nádherně vyzdobených secesních sálů navštívili i velkolepou výstavu obrazů a plakátů Alfonse Muchy, a to u příležitosti 150. výročí jeho narození.

Někteří studenti naší školy se zúčastnili 6.-11.9. exkurze do Anglie. Navštívili nejzajímavější památky a muzea Londýna, univerzitní město Oxford, malebné přímořské a historicky významné město Hastings a samozřejmě se nezapomnělo ani na nákupy.

Získali jsme zároveň nové zkušenosti a procvičili se v angličtině tím, že jsme bydleli v anglických rodinách, které se o nás dobře staraly, vyzvedávaly nás v místě srazu, vařily večeře a snídaně, připravovaly svačiny a vzájemně jsme komunikovali o rozdílech našich kultur. Někteří z nás dokonce od rodin obdrželi dárečky.

Ve fotogalerii naleznete aktuální fotografie z posledního výletu naší školy "Švýcarsko 2010".

 Ředitel školy a koordinátor EVVO se účastnili česko-slovenské konference pod záštitou děkana Fakulty prírodných vied UMB v Banské Bystrici Doc.RNDr.Alfonza Gajdoša, PhD. a náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Věry Palkové

Školy jako centra výchovy k udržitelnému rozvoj

Tisková zpráva k dané konferenci

Gymnázium Karviná se stalo organizátorem krajské konference s názvem
2. Konference škol Moravskoslezského kraje - prezentace žákovských projektů EVVO.

Konferenci financovala nadace ČEZ.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů