›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2010/2011

Archiv událostí školního roku 2010/2011

Exkurze do Francie

Autor: Mgr. Radka Drábová
Zobrazeno: 2643x

V termínu 11. – 17. dubna 2011 se konala už tradiční akce katedry francouzského jazyka – exkurze do Normandie a Bretaně.

Studenti nastoupili v brzkých ranních hodinách do autobusu, který se jim na týden stal jakýmsi druhým domovem, a vyrazili vstříc dobrodružství a poznání. Na sklonku prvního dne konečně dorazili na francouzské území a stihli ještě navštívit nejznámější bojiště 1. světové války u městečka Verdun. Další den následovala prohlídka katedrály v Remeši, kde byli korunováni francouzští králové, a dlouhý přesun na západní pobřeží a městečka Vitré a Rennes.

Třetí den byl ve znamení krásy a mohutnosti Atlantického oceánu (Pointe du Raz – nejzápadnější místo Francie) i magie dob dávno minulých (Carnac se svými megality), stejně tak i velikosti lidského umu (kláštěr Mont Saint-Michel). Po zážitcích estetických a zeměpisných následovaly příští den ty gurmánské – návštěva největšího výloviště mořských plodů ve Francii a samozřejmě degustace.

Poslední den na pobřeží Atlantiku patřil pietní vzpomínce na události 2. světové války – vylodění spojeneckých vojsk v Normandii a stavba pontonového přístavu v Arromanche. A pak – hurá na Paříž!!!....kam jsme dorazili v podvečerních hodinách právě včas, abychom mohli vstřebat atmosféru Montmartru – čtvrti umělců a bohémů – nořící se do tmy a probouzejícího se nočního života se všemi neony Moulin Rouge i pouličními lampami pitoreskních uliček.

Poslední den byl jedním z nejnáročnějších. Paříž je prostě ohromná a projít byť jen ta nejznámější a navzájem si nejbližší místa je slušný sportovní výkon (samozřejmě včetně výstupu na Eiffelovu věž či poznávací projížďku po Seině). Studenti karvinského gymnázia však nejsou žádná ořezávátka. Zvládli všechno na jedničku.

Doufám, že exkurze se jim líbila, byla pro ně přínosem a samozřejmě si ji také náležitě užili. Fotografie naleznete na přiložené adrese.

Odkaz na fotografie z exkurze.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů