›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2012/2013

šk. r. 2012/2013

Návštěva z Tibetu

Autor: Mgr.M.Řehůřková
Zobrazeno: 2295x

Na konci loňského školního roku jsme přivítali zajímavou návštěvu ...

V pondělí 18.06.2012 zavítal na naši školu pan Chamba Ghlack, zástupce školy Spring Dales Public School v Malém Tibetu (oblast Ladakh, severní Indie). Do České republiky přijel na studijní pobyt díky projektům La Ngonpo a Brontosauři v Himalájích.

Také naše gymnázium vyšlo vstříc organizátorům projektu a přispělo k účelné náplni jeho programu.

Vše začalo meetingem s vedením školy o systému českého školství, managementu školy a systému výuky. Následovala krátká prohlídka školy, učeben a sportovišť. Po té se konala přednáška v anglickém jazyce o topografii, kultuře a školstvi v Malém Tibetu pod vedením pana Chamby Ghlacka, BEd, Bsc. a Mgr. Martiny Řehůřkové, bývalé žákyni naší školy, která působí jako dobrovolnice a rozvojová pracovnice právě ve škole Spring Dales Public School  od jara 2011.

Na přednášce měli naši studenti možnost shlédnout fotografie z regionu Ladakh a s barvitým komentářem se seznámit s tamními tradicemi, architekturou, dopravou či školským systémem. Mohli si také prohlédnout  tibetské šperky,  vlajky či hrníčky na tradiční slaný čaj a  vyzkoušet si mužský ladacký kroj gonča i typický indický ženský oděv. Na konci přednášky se studenti směle pustili do ladackého tance pod vedením pana Chamby.

Pro obě strany to byla velice cenná a zajímavá výměna informací a zkušeností.

Video natočené na této akci

 

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů