›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2013/2014

šk. r. 2013/2014

Exkurze do Anglie

Autor: Mgr.G.Marchewková
Zobrazeno: 2922x

V září studenti Gymnázia Karviná navštívili Anglii. Několik dní jsme strávili v hlavním městě -  Londýně a viděli tak téměř všechny historické a kulturní památky jako např. Trafalgar Sguare, Soho, Buckingham Palace, Westminster Abbey nebo Houses of Parlament.

Užili jsme si i jízdu na London Eye, odkud se nám otevřel z výšky 131m deštivý , ale nezapomenutelný pohled na britskou metropoli. 

Tradičně mezi neoblíbenější místa patří muzeum voskových figurín Madam Tussaudś a přejití slavného mostu Tower Bridge. Odtud nebylo daleko k pevnosti Tower of London.  Nevynechali jsme ani prohlídku báječných muzeí – Natural History Museum nebo Science Museum.

Fotbaloví nadšenci byli potěšeni návštěvou fotbalového stadionu klubu Chelsea FC, kde jsme se podívali nejen na fotbalové hřiště, ale i do „zákulisí“ a šaten světových fotbalistů jako je například Petr ČechJ.

Zavítali jsme také do královského městečka Windsor a prohlédli si hrad – víkendovou rezideci britské královny Alžběty II. Po té jsme navštívili univerzitní město Oxford s areály jednotlivých univerzitních kolejí, předně pak Christ Church College, která sloužila jako filmová kulisa k sérii o Herrym Potterovi.

Cestu tam i zpět patrovým buse jsme si zpestřili českou a světovou kinematografií a zážitkem byl také přejezd Eurotunelem do  a  z Británie.

Celá exkurze se náramně vydařila nejen kvůli programu a počasí, ale zásluhu měli také samotní studenti, kteří svým solidním chováním přispěli k pohodovému pobytu.

Fotogalerie

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů