›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2013/2014

šk. r. 2013/2014

ŽIJEME FRÁNINOU!

Autor: Mgr. R. Drábová
Zobrazeno: 3351x

Možná ne všichni, ale určitě studenti, kteří se zúčastnili v uplynulých dnech soutěží ve francouzštině.

Největším úspěchem je PRVNÍ MÍSTO v krajském kole olympiády ve fr. j. Kateřiny Michalské, studentky 2.A. Katka s velkým náskokem porazila své kolegy z ostatních gymnázií a středních škol v nejobtížnější kategorii B2 a v dubnu se představí v Praze v celorepublikovém klání  těch nejlepších z nejlepších. Přejeme jí hoooodně štěstí a držíme palce!!!

Dalším krásným úspěchem našich studentů je DRUHÉ MÍSTO v regionálním kole soutěže ve zpěvu frankofonní písně vypsanou Alliance francaise v Ostravě. Tereza Macošková a Martin Kučera za klavírního doprovodu Ilony Ruščakové  doslova uchvátili jak porotu, tak i všechny ostatní posluchače duetem Sous le vent od Celine Dion a francouzského zpěváka Garou.

Nesmíme zapomenout ale na další frankofonní nadšence, kteří se ctí reprezentovali naše gymnázium i v dalších soutěžích – výtvarné (Kateřina Svobodová, Natalie Nowaková) a jazykové (olympiáda – Alexandra Fašungová, Tereza Vašinová, konverzační soutěž – Aneta Trzaskaliková, Zdeněk Wilczek, Ilona Ruščaková). Všichni odvedli poctivou práci při přípravě, vydali ze sebe maximum, když došlo na věc, a velmi často končili těsně pod stupni vítězů. VŠEM PATŘÍ NÁŠ DÍK A UZNÁNÍ!

Ale francouzské a frankofonní akce ještě nekončí! Čeká nás ještě frankofonní diktát a gastrosoutěž s Alliance francaise a na závěr – pětidenní návštěva francouzských studentů z lycea v Tourcoing. Moc se těšíme a ……ŽIJEME FRÁNINOU!!

 

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů