›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2014/2015

šk. r. 2014/2015

LES ÉCHANGES – VÝMĚNNÉ POBYTY - Frantíci v Karviné

Autor: Mgr. Radka Drábová, koordinátor výměnných pobytů
Zobrazeno: 1917x

Stejně jako loni i letos v dubnu navštívili Karvinou a naše gymnázium přátelé z partnerského lycea Sacré Coeur z francouzského města Tourcoing.

Aktualizováno: Video na TV Polar

Patnáct studentů se svým profesorem panem Jean-Pierrem Colladem bylo ubytováno v rodinách našich studentů, které se o ně celý týden vzorně staraly. Všichni se účastnili společného programu, který vznikl ve spolupráci s polským lyceem Jana Sobieskeho v Jastrzebie-Zdroj. Osvětim, Praha, Jastrzebie-Zdroj, výlety po našem regionu, ale také kulturní a sportovní klání a aktivity zaplnily tento týden, který se nakonec ukázal jako příliš krátký.  Mladí lidé zjistili, že ani jazyk, ani velká vzdálenost či národnostní rozdíly jim nemohou zabránit v tom, aby získali nové přátele. A to hlavně jde. Přes slzičky dojetí si v den odjezdu u autobusu slíbili, že se na podzim uvidí znovu – tentokrát v Tourcoing.

Fandíme všem, kteří najdou odvahu překonat jazykovou bariéru, která nikdy není tak veliká, jak se zpočátku zdá. A také chceme poděkovat za úžasnou spolupráci rodinám našich studentů, které na týden převzaly zodpovědnost za pro ně do té doby cizí děti. Doufáme, že všichni si ten týden užili a vychutnali, a těšíme se na další mezinárodní výměnné aktivity nejen letos v září, ale i v dalších letech.

Další velké poděkování patří  náměstku primátora panu Lukáši Raszykovi,  který se stal patronem našich mezinárodních výměnných aktivit a jemuž vděčíme i za nemalou finanční podporu ze strany Magistrátu města Karviné.

Závěrem vás chceme pozvat do fotogalerie, kde budou na stránkách naší školy postupně k nahlédnutí  fotky účastníků échange právě z tohoto týdne. Možná to bude inspirací pro ty, kteří váhají, zda do toho příští rok jít také.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů