›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2015/2016

šk. r. 2015/2016

  
V sekci VIDEO a TV máme další kvalitní přírůstky, videoklipy od našich studentů.

27.06.2016

Úspěch ve výtvarné soutěži GRAFFITI

Tuto soutěž již počtvrté pořádala karvinská Střední škola techniky a služeb. Pro soutěžící bylo opět vše vzorně připraveno - spreje, velká plátna, ...

...více

KAROLÍNA SLANINOVÁ (kvarta A) zvítězila ve výtvarné soutěži „Příběh obrazu“ na téma V zahradě. Porota ohodnotila nejen kvalitně zpracovanou techniku akvarelu, ale i zajímavý příběh, který byl součástí soutěžní práce. Gratulujeme.

27.06.2016

Úspěch v celostátním kole výtvarné soutěže

V národním kole zajímavé výtvarné soutěže na téma „INDIÁNI A JEJICHTRADICE“ získala  2. místo  BARBORA WALKOVÁ (prima A). Zvláštní cena poroty za ...

...více
17.06.2016

Eurorebus

Martin Tuháček a Martin Neumann úspěšně reprezentovali ve finále vědomostní soutěžě.

...více
17.06.2016

Oswiecim - koncentrační tábor

V pondělí 6. 6. 2016 se zájemci 2. a 3. ročníku účastnili exkurze do Auschwitz v Polsku - nacistického vyhlazovacího ...

...více

V letošním roce jsme se rozhodli navázat na tradici komplexních vlastivědně-přírodovědných exkurzí na Pálavu. Ve dnech 9.-11.6. studenti navštívili tento kouzelný kout naší země. Přírodu, archeologii a historii poznávali v lokalitách Pavlov (archeologické naleziště), Mikulov (barokní architektura), Pavlovské vrchy (stepní vegetace), Lednice (umělá krajina zapsaná na seznamu UNESCO).

Další fotky z naší exkurze najdete ve fotogalerii.

Dne 10.6.2016 se zúčastnili studenti třetího ročníku a septimy německého divadelního představení hry Maxe Frische Andorra, kterou nastudovali studenti katedry germanistiky na Ostravské univerzitě. V hlavní roli se představil náš absolvent Jan Kyjonka. Naši germanisté byli nadšeni nejen hereckými výkony, ale i tím, že celému ději hry porozuměli. Těšíme se na příští setkání na katedře germanistiky OU.

15.06.2016

Ocenění výtvarných prací v soutěži

Zvláštní cenu a velké poděkování za velmi zdařilé práce dostaly 3 studentky ...

...více

Odhlášení obědů

Odhlášení obědů je možné provést naposledy dne 24. 6. 2016 do 10.00. Po tomto datu nebude odhlášení obědů možné.

 

Momentky ze slavnostního vyřazení maturantů 2016 naleznete ve fotogalerii.

Dne 3.6.2016 se studenti naší školy zúčastnili exkurze do Vídně. Navštívili rakouský parlament, klenotnici v Hofburgu, gotickou katedrálu Stephansdom, prohlédli si zahradu schönbrunnského zámku, radnici, poznali nejvýstavnější ulice, např. Graben. Někteří si prohlédli sbírky přírodovědného muzea. Více ve videu P. Andráška.

Těšíme se na další vydařenou akci!

06.06.2016

Byli jsme na GLOBE games

Ve dnech 2. - 4. 6. 2016 hostila Karviná 19. ročník mezinárodní studentské vědecké konference GLOBE games ...

...více
20.05.2016

Mezinárodní úspěch ve výtvarné soutěži

JAKUB HODULÍK (2.B) získal na slavnostním vyhlášení  soutěže Ludzie ludziom zgotovali ten los mezinárodní ...

...více

V pátek 6. 5. proběhlo v Městském domě kultury v Karviné finále soutěže Karvinský talent. Do kategorie zpěváků středních škol se letos přihlásilo 22 soutěžících. V pátečním finále zvítězil Martin Kučera, student 3. B karvinského gymnázia. Získal také cenu předsedkyně poroty - paní Evy Šeinerové.
Gratulujeme!

Gratulujeme Martinu Golasowskému z 2. B, který se stal úspěšným řešitelem krajského kola Matematické olympiády v kategorii B.

Děkujeme všem účastníkům Posledního zvonění.

Bylo fajn!.
Video od P. Andráška.

 

57. ročník Fyzikální olympiády skončil ziskem bodů našich studentů. David Królikowski obsadil krásné 4. místo v krajském kole kategorie C. Ani další řešitelé Martin Golasowski a Martin  Neumann nezůstali bez cenných bodů. Gratulujeme.

28.04.2016

Vědomostní soutěž „EUROREBUS“

Studenti naší školy se úspěšně umístili na krajském kole soutěže Eurorebus, která se konala 23. 4. 2016 na Technické univerzitě VŠ báňské ...

...více

V letošním roce se můžeme pochlubit dalšími sportovními úspěchy našich studentů.
Na 22. mistrovství Evropy juniorů v Taekwon-Do získal Jan Müller (6.X) 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili. Adam a David Vosáhlo zvítězili mezi judisty v Českém poháru družstev.    Gratulujeme.

25.04.2016

Historická exkurze - Kroměříž 2016

V pátek 22. dubna 2016 podnikli nadšenci pro historii z řad našich studentů dějepisnou exkurzi do ...

...více

Výsledky přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017

18.04.2016

Náboj

Mezinárodní matematická soutěž pro pětičlenné týmy

...více
17.04.2016

VIVE LES ÉCHANGES 2016!

A po roce opět tady! Již třetí ročník výměnných pobytů našeho gymnázia s lyceem Sacré Coeur ve francouzském ...

...více

Po úspěchu v krajském kole olympiády se do soutěžních klání ve francouzském jazyce zapojili i další. Vendula Nolčová a Lukáš Gwoždz z kvinty jeli reprezentovat naše gymnázium na konverzační soutěž do Orlové, odkud Vendulka přivezla krásné druhé místo. Hned druhý den s kytarou na zádech odjela do Ostravy na soutěž ve zpěvu frankofonní písně Petra Kváčalová ze sekundy. I její hlas zněl klubem Parník a byl oceněn zaslouženým potleskem. Všem výše zmíněným studentům děkujeme a přejeme jim elán a chuť do další práce.

14.04.2016

Další sportovní úspěch studentek našeho gymnázia

Ve středu 13. 4. 2016 se konalo ve sportovní hale Gymnázia Orlová okresní finále středoškolských her ve volejbale dívek. Volejbalové družstvo dívek našeho ...

...více

Gratulujeme Sofii Michailidu z kvarty, která se stala úspěšnou řešitelkou krajského kola  Matematické olympiády v kategorii Z9.

Za PK matematiky Mgr. Pavlína Hovorková

11.04.2016

Mezinárodní úspěch ve výtvarné soutěži

V mezinárodní výtvarné soutěži LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS, která je věnována památce vězňů v koncentračnim táboře v Osvětimi, získal ocenění ...

...více
08.04.2016

Úspěchy matematiků

7 úspěšných řešitelů v okresním kole a Jakub Charvot vítězem!

...více

V kategorii F Fyzikální olympiády máme vítěze okresního kola. Je jím Jakub Charvot z tercie. V konkurenci žáků z celého okresu zvítězil Jakub ziskem 34 bodů ze 40.

Blahopřejeme.

Ve čtvrek 17. března se naši studenti zúčastnili krajského kola olympiády ve španělském jazyce. Tereza Bucharová (oktáva) oslnila porotu svým výkonem a znalostmi současného politického dění ve Španělsku natolik, že vyhrála ve své kategorii a postupuje do celorepublikového kola, které se koná v dubnu v Praze. Adam Badura (3.A) dosáhl ve své kategorii také výborných výsledků. Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

28.03.2016

Mezinárodní matematická soutěž jednotlivců

Jednadvacátá účast našich studentů v soutěži Klokan.

...více

Ve středu 23.března 2016 se studenti Matěj Brunda a Vojtěch Fryz zúčasnili studentské konference projektů EVVO na krajském úřadě v Ostravě. Prezentovali zde svůj projekt Meteorologická měření v rámci projektu GLOBE a jejich meziroční srovnání.

Stojany na kola, které škola získala od Městské policie Karviná, jsou připraveny
k užívání
. Po Karviné je již rozmístěno několik desítek podobných stojanů. Stojany se mohou používat pouze s originálními zámky (105,- Kč)! Případní zájemci o zámek do stojanu se dostaví na sekretariát školy.

18.03.2016

Lyžařský kurz Roháče - Spálená dolina

O týden si prodloužili prázdniny studenti prvního ročníku a kvinty účastí na lyžařském kurzu na slovenských Roháčích ve Spálené ...

...více

Ve středu 16. března se naši studenti zúčastnili krajského kola olympiády ve francouzském jazyce. Barbora Škrabalová (sexta) obsadila úžasné 2. místo v nejtěžší kategorii B2, kdy jí o pouhý bod utekl postup do celostátního kola. Martin Neumann (kvinta) obhájil bramborovou medaili z loňského roku, tentokrát v kategorii B1. Oba odvedli výbornou práci a skvělé výkony. Gratulujeme a děkujeme!

Kateřina Valečková (kvarta) a Daniel Bujnovský (septima) se po vítězství v okresním kole neztratili ani v krajském kole olympiády v jazyce německém a dosáhli ve svých kategoriích výborných výsledků. Katka obsadila v Ostravě ve své kategorii II.B krásné 2. místo a Danek v kategorii III.A skončil na 4. místě. Oběma k těmto výsledkům gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci školy.

12.03.2016

Úspěchy matematiků

V lednu a únoru se konala okresní kola Matematické olympiády. Ve všech třech kategoriích má naše škola úspěšné ...

...více

V úterý 8. 3. 2016 se v městské sportovní hale v Havířově konalo okresní finále ve futsale dorostenců. Družstvu našeho Gymnázia Karviná se podařilo bez ztráty bodu tuto soutěž vyhrát a postoupit do krajského finálového kola, které se koná příští týden ve Frýdku – Místku. Všem reprezentantům našeho gymnázia blahopřejeme a držíme palce v krajském kole.

07.03.2016

Lyžařský kurz, Malinô Brdo, Slovensko

Studenti třídy 1. A strávili týden před jarními prázdninami na lyžařském kurzu.

...více

Pojeďte s námi do Ruska!
CK Mundo ve spolupráci s GOA Orlová a Gymnáziem Karviná pořádají jazykově poznávací exkurzi do Pobaltí, Petrohradu a Moskvy (celý program v příloze). Naše škola má k dispozici 15 - 20 míst, přednostně pro rusisty, ale jsou vítáni i další možní zájemci. Info u D. Müllerové

  

Povolání policista - informace, kontakty a další podrobnosti co vás mohou zajímat

Pátek 19. února 2016, čas 18.00.
Další krok ve vzdělávání, který se zapíše do historie naší školy. První videokonference, kterou uskutečnil Mgr. Martin Brzóska se svými studenty v rámci projektu GLOBE. Použité technologie: Hangouts, Google-Disk a Google-Kalendář.
Děkuji všem zúčastněným za jedinečný zážitek.

Kritéria přijímacího řízení pro školní rok 2016/2017.

 

Děkujeme všem účastníkům Dne otevřených dveří 2016.
Zveme Vás k návštěvě fotogalerie.

  

28. ledna 2016 se konal tradiční hokejový zápas.
Několik fotografií naleznete i v naší fotogalerii.

Dne 27. ledna proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Olympiády ve francouzském jazyce. Nejúspěšnější studenti budou naši školu reprezentovat v kole krajském, které proběhne 16. března v Ostravě. Budou jimi Martin Neumannn (kvinta) v kategorii B1 a Barbora Škrabalová (sexta) v kategorii B2. Gratulujeme.


Ve středu 3. 2. se konala naše tradiční recitační soutěž.
 

Na konci ledna se studenti zúčastnili školního kola Olympiády ve španělském jazyce.

Vítězové školního kola dosáhli na vrchol i v okresním kole.

Vítězové školního kola Daniel Bujnovský (septima) a Kateřina Valečková (kvarta) nenašli přemožitele ani v okrese a zvítězili ve svých kategoriích III.A a  II.B okresního kola olympiády v jazyce německém. Oba si tímto zajistili postup do krajského kola. Gratulujeme.

Krajské kolo konverzační soutěže v ruském jazyce se konalo v pondělí 25. 1. 2016 v Ostravě-Porubě. Naši školu reprezentovala Tereza Poledníková z 2. B. Soutěžilo se celkem ve třech disciplínách (poslech, konverzace s porotou a řešení jazykové situace). Konkurence byla veliká a i když se Tereza neumístila mezi prvními, rozhodně nám ostudu neudělala. Děkujeme za reprezentaci školy a doufáme, že příští rok to vyjde!

V úterý 26. ledna 2016 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce.

Pro příznivce zeměpisu a slepých map.

Doporučujeme k návštěvě aktualizovanou internetovou aplikaci mapytrezor.cz
Autorem populárních webových stránek je náš současný student Vojtěch Wawreczka z 8.X

Video-upoutávka na blížící se tradiční hokejový zápas
aneb
přijďte podpořit MATURANTY 2016.

Pozvánka na Gymplácký ples

13. 2. 2016, Společenský dům Darkov, vstupné 490,- Kč (2x večeře, káva, zákusek a živá hudba). Prodej lístků již zahájen na sekretariátu školy: 596 311 197
Hlavním pořadatelem je SRPŠ při Gymnáziu v Karviné, srdečně zveme

Ve středu dne 3. 2. 2016 se ve 14 hodin v naší aule uskuteční  tradiční poetické odpoledne - RECITAČNÍ SOUTĚŽ Wolkrův Prostějov. Zveme naše studenty, kterým se recitace líbí, aby přišli do hlediště podpořit soutěžící.

07.01.2016

Vzpomínka na 17. ročník výstavy výtvarných prací

Fotky a video ze slavnostní vernisáže z března 2015 jsou poděkováním pro studenty a hosty, kteří se výstavy zúčastnili, a dárkem pro bývalé maturantky ...

...více
18.12.2015

Vánoční badmintonový turnaj

Dne 18. 12. 2015 proběhl vánoční badmintonový turnaj. Bezmála stovka studentů změřila své herní dovednosti a ve dvouhrách a čtyřhrách předvedla velmi ...

...více
17.12.2015

Přebor školy v sálové kopané

Ve čtvrtek  17. 12. 2015 se v nové sportovní hale Gymnázia Karviná konal přebor školy v sálové kopané – ...

...více
17.12.2015

Plavecké vánoční hry

Dne 16. 12. 2015 se na krytém bazéně uskutečnily plavecké vánoční hry.

...více

Dne 8. 12. 2015 se konaly krajské závody v plavání. Naše družstva se umístila na medailových místech. Družstvo dívek obsadilo druhé místo, družstvo chlapců třetí místo. Blahopřejeme.

03.12.2015

Mikulášské lední hry

Dne 2. 12. 2015 se na zimním stadionu uskutečnily "Mikulášské lední hry".

...více
02.12.2015

Jazykově – vzdělávací pobyt žáků ve Vídni

Ve dnech 22. až 27. listopadu 2015 jsme se zúčastnili jazykově – vzdělávacího pobytu ve ...

...více
27.11.2015

Krajské ocenění za úspěchy ve výtvarných soutěžích

JAKUB MICHALIČKA (sexta A)  přebral dne 27.10.2015 certifikát „Nejúspěšnější žák středních škol v Moravskoslezském ...

...více

Dne 24. 11. 2015 navštívili studenti naší školy superpočítačové centrum IT4Innovations v Ostravě. Chloubou centra spravovaného Vysokou školou báňskou je Salomon – 42. nejvýkonnější počítač na světě. Studenti viděli nejen superpočítač a jeho rozsáhlé zázemí, ale také jeho ovládání a praktické využití.
                                    Děkujeme za poutavou exkurzi Ing. Kateřině Slaninové. 

23.11.2015

Junior Náboj

Mezinárodní matematická soutěž pro čtyřčlenné týmy.

...více

  

Povedený videoklip od Daniela Dudy naleznete v sekci Video & TV.

Děkujeme všem účastníkům
Dne otevřených dveří,
který proběhl 18. listopadu 2015.

12.11.2015

Projekt Globe na Gymnáziu Karviná

Od listopadu letošního roku zahájil na naší škole svou činnost environmentální kroužek Globe ...

...více
10.11.2015

Velký svět techniky Ostrava

Studenti sekundy a tercie navštívili v pondělí 26. října 2015 Velký svět techniky v ...

...více
09.11.2015

Logická olympiáda

162 studentů naší školy se letos poprvé zapojilo do soutěže

...více
06.11.2015

Výsledky turnaje v DISCgolfu

Dne 2. 11. 2015 se uskutečnil turnaj v discgolfu nižšího a vyššího gymnázia.

...více
04.11.2015

Poděkování za reprezentaci školy v ekoumělecké soutěži

V měsíci červnu proběhla v AVION SHOPPING PARKU OSTRAVA výstava soch vyrobených z kartónů a dílků stavebnice MAKEDO. Návštěvníci  hodnotili sochy ...

...více
19.10.2015

Vive les échanges! Již 2. ročník

Tak a je to. Druhý ročník výměnných pobytů našich studentů ve francouzském Toucoing je úspěšně za námi. Jaké to ...

...více

Aktuality, týkající se maturitních zkoušek 2016, naleznete na našich www v odkaze

Informace ZŘ > Nová maturita

12.10.2015

Vítězství v celostátním kole výtvarné soutěže

KAROLÍNA SLANINOVÁ (kvarta A) zvítězila  v národním kole výtvarné soutěže „Šťastné stáří očima ...

...více

Povolené maturitní předměty
a koncepce maturitních zkoušek ve školním roce 2015/2016

24.09.2015

A zase po roce adaptační kurzy

V letošním roce jsme s novými studenty a studentíky vyrazili poprvé do Řeky, do Hotelu Javor.

...více
22.09.2015

Vítejte v Albionu

Začátkem září se 50 studentů z naší školy vydalo do jižní Anglie.

...více
14.09.2015

Francie, sladká a nádherná ...

V sobotu se z týdenního pobytu v této krásné zemi vrátili studenti našeho gymnázia.

...více

  

 Kvarta objevovala Prahu.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů