›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2015/2016

šk. r. 2015/2016

Vive les échanges! Již 2. ročník

Autor: Mgr. Radka Drábová, koordinátor výměnných pobytů
Zobrazeno: 2452x

Tak a je to. Druhý ročník výměnných pobytů našich studentů ve francouzském Toucoing je úspěšně za námi. Jaké to bylo?

Na přelomu září a října vycestovalo 15 našich studentů spolu se svými polskými kolegy do Francie, aby oplatili svým francouzským kolegům návštěvu z dubna tohoto roku. Stejně jako jarní, tak i podzimní fáze projektu byla nabita aktivitami různého druhu a dobrou náladou. Za jediný týden jsme toho stihli opravdu hodně – prošli jsme si město Tourcoing, kde nás na radnici přijali zástupci města, zúčastnili se výuky na lyceu Sacré Coeur a práce na společném projektu, zahráli si bowling, vyrazili na dva dny do Paříže, jeden den jsme strávili v Bruselu, kde jsme navštívili Muzeum hudby a Parlamentarium, prošli se po historickém srdci Lille, zatančili si a zazpívali v diskotékovém klubu a hlavně – mluvili anglicky a francouzsky …. a někdy taky polsky a občas česky. Seznamovali se s novými lidmi. Poznávali jiné kraje a jiné mravy a zvyklosti. Učili se být ohleduplnými a tolerantními. Samostatnými a zodpovědnými.

Přivezli jsme si spoustu zážitků a zkušeností, které, doufám, nezapomeneme a které nás možná i posunou někam dál.(viz fotogalerie)

Na tomto místě bychom rádi poděkovali všem zúčastněným, dětem a hlavně jejich rodičům, za zodpovědný a vstřícný přístup, vedení školy a kolegům za podporu a pomoc.

Zvláštní poděkování patří náměstku primátora panu Lukáši Raszykovi, který se stal patronem našich échangeových aktivit a jehož výrazné pomoci si velmi vážíme.

Za organizační tým

Radka Drábová, Marcela Rucká

 

Pozor, pozor, tím to nekončí!

Od listopadu rozjíždíme již TŘETÍ ročník výměnných pobytů!

Kdo by si chtěl mezinárodní spolupráci vyzkoušet a zažít toto výjimečné dobrodružství na vlastní kůži, získat přátele z jiných zemí a poznat jejich život a kulturu, má možnost!!

Bližší informace u p. Radky Drábové, učebna jazyka francouzského.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů