›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2016/2017

šk. r. 2016/2017

Výměnné pobyty našeho gymnázia – už třetí ročník!

Autor: Mgr. R. Drábová, Mgr. M. Brzá
Zobrazeno: 2253x

Na přelomu září a října vycestovali studenti našeho gymnázia spolu se svými polskými a litevskými kolegy do francouzského Tourcoing, aby završili třetí rok naší vzájemné mezinárodní spolupráce.

Další generace karvinských échangistů prožila nezapomenutelný týden v prostředí francouzské střední školy, mezi svými vrstevníky z různých koutů Evropy, v rodinách, kde reálně komunikovali cizími jazyky, které se učí ve škole, na cestách za poznáním.

Vrátili se bohatší o nezapomenutelné zážitky, zkušenosti, nové přátele napříč Evropou. Zažili toho tolik, že se vše ani nedá popsat – orientační běh mezinárodních družstev, spolupráci v moderní verzi pevnosti Boyard, poznávání severní Francie a Belgie, společnou zábavu, každodenní život francouzských rodin. Byli přijati srdečně, mile, upřímně ať na lyceu Sacré Coeur či na radnici v Tourcoing představiteli města či v samotných rodinách.

Dojmy a osobní zkušenosti jsou však nepřenosné. Navštivte naši fotogalerii a alespoň se podívejte na to, co jsme měli možnost prožít. Ptejte se těch, kteří tam byli.  Échange totiž není exkurze. Je to něco víc. Bezprostřední kontakt, osobní prožitek. Pocit, že patřím k týmu. Týmu échange.  Équipe de l´échange.  Hrdost na to, co dokážu – domluvit se, zajistit si, spolupracovat, vyřešit problém. A to je náš cíl.

Za realizační tým chceme na tomto místě poděkovat všem účastníkům třetího ročníku échange a jejich rodinám za úžasný přístup a pomoc za každých okolností – byli jste skvělí. Dále děkujeme našemu patronovi panu Lukáši Raszykovi coby zástupci města Karviné za osobní přístup a podporu při realizaci tohoto projektu a pomoc s jeho financováním. V neposlední řadě všem, co se podíleli na zdárném průběhu této náročné akce – jak její jarní, tak podzimní části.

A co dál? No přece ……. ČTVRTÝ ROČNÍK 2017 SE OTVÍRÁ PRO NOVÉ ZÁJEMCE PRÁVĚ ……

 TEĎ!!!

Více k vidění v naší fotogalerii.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů