›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2019/2020

šk. r. 2019/2020

Návštěva Anglie

Zobrazeno: 1769x

Jako již tradičně, také letos v září se vydala řada žáků naší školy poznat to nejhezčí ze srdce Anglie.

Nabitý program jsme zahájili návštěvou Windsor Castle, rezidencí, jež je svým přepychovým zařízením vskutku hodna přivítat  ve svých komnatách i samotnou královnu. Nenechali jsme si ujít ani nedalekou elitní chlapeckou internátní školu Eton College, kde studovali princové William a Harry

a která dala Británii již 20 premiérů, včetně toho současného, a tak je docela možné, že jsme v houfu mladých studentů zahlédli i jeho budoucího nástupce.

Další den jsme absolvovali procházku historickým centrem univerzitního města Oxfordu, během níž jsme neminuli ani slavnou Christ Church College, ve které jsme navštívili jídelnu známou ze série filmů o Harrym Potterovi. Později jsme se vydali po stopách Williama Shakespeara do malebného městečka Stratford-upon-Avon. Prohlédli jsme si jeho rodný dům či Holy Trinity Church, místo křtu a posledního odpočinku tohoto anglického velikána.

Během našeho pobytu jsme také měli možnost nasát mystickou atmosféru neolitického Stonehenge nebo římských lázní gregoriánského města Bath.

Pomyslnou tečku jsme napsali v Londýně, kde jsme stanuli na nultém poledníku, prohlédli si jeho nejznámější dominanty během plavby lodí po Temži či z ptačí perspektivy skýtající se z vrcholu London Eye. Zkontrolovali jsme průběh stavebních prací na Big Benu a Westminsterském paláci
a nahlédli do ulice Downing Street, v níž tradičně bydlí britští premiéři. Po cestě jsme nevynechali ani Horse Guards Parade, Trafalgar Square či Buckinghamský palác.

Své jazykové schopnosti jsme si dennodenně prověřovali v hostitelských rodinách a štěstí nás neopustilo ani v případě počasí, protože nás celým týdnem provázely teplé sluneční paprsky a pověstné anglické přeháňky se nám vyhýbaly mílovým obloukem. A tak jsme se vrátili domů plní krásných zážitků, na které budeme rádi vzpomínat.

Autor: Petra Gajďoková, 6. X

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů