›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2020/2021

šk. r. 2020/2021

První Soirée francaise v Karviné

Autor: Mgr. R. Drábová
Zobrazeno: 1493x

fr_soiree.jpg (23 KB)V pátek 2.10. se v Elektře v Karviné-Fryštátě sešli milovníci francouzského jazyka a francouzské kultury. Olivie Paszová, studentka našeho gymnázia, zorganizovala toto příjemné setkání rodilých mluvčích s českými frankofily.

Přišli francouzští lektoři z Alliance francaise v Ostravě, dorazil i Paul, francouzský student, který v Karviné působí jako dobrovolník v rámci Erasmu. Ve velmi příjemné atmosféře plné nezávazné konverzace přišly na řadu i další jazyky – angličtina a němčina.

Cílem tohoto večera bylo vyzkoušet si komunikovat v cizích jazycích, seznámit se s lidmi z jiných zemí a vyzkoušet si, že když se chce, tak se člověk domluví. To vše s úsměvem nad šálkem kávy a bez obav z toho, že něco řeknete špatně, někdo vás bude opravovat či snad dokonce známkovat! Naopak. Všichni vám budou pomáhat a radovat se společně s vámi, když se vám to podaří.

Francouzský večer Soirée francaise určitě nebyl poslední. Už teď se těšíme a doufáme, že okolnosti nám umožní sejít se co nejdříve znovu. Akce je otevřena široké veřejnosti nejen z řad našich studentů. Všichni dobří lidé, kteří chtějí poznávat a zdokonalovat své jazykové dovednosti, jsou vítáni.

FOTOalbum

Radka Drábová, účastník prvního Soirée francaise

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů