›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2020/2021

šk. r. 2020/2021

Pojďme společně podpořit seniory

Autor: Mgr. Monika Brzá
Zobrazeno: 1299x

logo_novy_domov.png (76 KB) 

Naše škola již několik let spolupracuje se seniory z Nového domova v Karviné. Cílem této spolupráce je propojit svět mladého člověka se světem křehkého stáří. V minulosti naši žáci seniory navštěvovali, hráli s nimi sportovní i deskové hry, šachy, vytvářeli výrobky k různým příležitostem (jako jsou např. Velikonoce). Někdy si s nimi jen popovídali a nevěřili byste, jak vlídné slovo a vstřícnost ze strany mladých lidí dokáže tuto starší generaci pohladit na duši.  Je obdivuhodné, jaké kouzlo a sílu má každé slovo, úsměv a trpělivost. 

Vše výše zmíněné je však minulostí. V této podivné a do značné míry i nebezpečné době se stalo vše dříve realizované nemožné. Naše škola se svými žáky však ví, že nic není nemožné, a proto hledáme cestu, jak obnovit spolupráci v mantinelech, které nám situace spojená s pandemií COVID 19 nastavila. 

     Pojďme spolu pozdravit a potěšit seniory elektronickou formou. Neuvěřili byste, jak budou za jakýkoliv kontakt od vás, mladých lidí, vděčni.  Pošleme třeba jen pozdrav nebo povídání o čemkoliv, obrázek nebo fotku domácího mazlíčka a popis příhody s ním, křížovku, vtipy nebo i prezentaci. Naše seniory potěší opravdu vše, ale hlavně náš zájem o ně. Sdílená radost opravdu stojí za to, zvlášť když může pro dobrou věc udělat něco každý z nás. Každá pomoc se počítá. Tato akce nemá žádné hranice, napsat může kdokoliv, nemusí být jen z naší školy. A my konkrétně můžeme tento úkol zvládnout opravdu skvěle.

Všechny pozdravy zasílejte pod heslem „Pozdrav seniorům“ na adresu paní Jany Handzelové.

j.handzelova@ndkarvina.cz

V případě nejasností a potřeby dalších rad se na mne kdykoliv obraťte. 

monika.brza@gym-karvina.cz

 

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů