›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2020/2021

šk. r. 2020/2021

Ja NN social innovation camp

Autor: Mgr. Zuzana Kardošová
Zobrazeno: 974x

ja_worldwide_.png (31 KB)V minulém týdnu se zájemci třetího ročníku zapojili do soutěže, kterou pořádala mezinárodní mládežnická organizace JA WORLDWIDE.

Ve třech týmech, které si naši žáci pojmenovali "Duhové víly", "The golden girls" a "Mix třeťaček", soutěžili Tereza Dobrá, Barbora Dudová, Veronika Bučková, Matěj Klíma, Tereza Beličinová, Tereza Štoudková, Klára Gilová, Michaela Macurová, Barbora Wróblová, Natálie Cveková, Rokhaya Mbaye, Veronika Farná, Eliška Hubáčková, Andrea Böhmová, Romana Kubecová, Klára a Markéta Vlčková.

V tomto roce se soutěžící poprali s prezentací na téma EFEKTIVITA DIGITÁLNÍ VÝUKY, kdy měli za úkol vymyslet aplikaci, která by přiměla k činnosti v online vyučování i studenty "ležící spící". Své práce obhajovali před porotou v určitém časovém limitu. Všechny aplikace byly velmi nápadité, inovativní. Žáci mají zralý náhled na efektivní využití moderních technologií ve vyučování. Dobře ví, kde jsou rezervy a jakým způsobem zaktivnit práci všech studentů. Dílčí kvíz s velkým náskokem vyhrála Terezka Štoudková z 3.A - moc gratuluji.

V celkové soutěží se sice naše týmy na stupních vítězů neumístily, ale i tak si žáci dle jejich slov soutěž užili a byla to pro ně zajímavá zkušenost, jak pracovat v týmu na dálku, rozdělit si práci a úderně své nápady obhajovat.

Jeden z týmů má odvážný záměr své know-how nabídnout firmám. Je vidět, že mladí mají kuráž a zdravé sebevědomí, a přeji jim, ať se jejich cíl splní.

ja_worldwide_5.png (395 KB) ja_worldwide_2.png (171 KB) ja_worldwide_3.png (82 KB) ja_worldwide_4.png (320 KB)

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů