›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2021/2022

šk. r. 2021/2022

Projektové setkání v Turecku

Autor: Mgr. M. Ledwoń
Zobrazeno: 1466x

turecko.jpg (25 KB)Ve dnech 3. až 10. října 2021 se devět našich žáků a tři učitelé zúčastnili setkání v turecké Antalyi v rámci projektu No Stereotypes!.

Projekt je zaměřen na odbourávání stereotypů, poznávání odlišných kultur a inkluzi.

Do Antalye jsme cestovali letadlem a z důvodů epidemické situace jsme tentokrát upřednostnili ubytování žáků v hotelu. Naší partnerskou institucí je soukromá škola Adalya Koleji. Během šesti projektových dnů jsme se zapojili do vzdělávacích aktivit (workshopy o migraci, náboženství a toleranci, tradicích, diskuze o společné budoucnosti v Evropě), žáci prezentovali své školy a vzdělávací systémy, setkali se se starostou místní části Kepez, navštívili jsme místa spojená s historií (muzeum, pozůstatky osídlení z dob antiky), zasportovali jsme si, naučili Turky českou písničku a zatančili si, pátrali v centru města v rámci orientační hry, ochutnali tureckou kuchyni a ještě mnohem víc. Z Antalye jsme odletěli plní příjemných zážitků, dojmů a poznatků. Příští setkání se uskuteční na naší půdě, tentokrát se ale bude týkat už jen učitelů.

Děkujeme rodičům i vedení školy za podporu této aktivity, a stejně tak partnerské škole za organizaci akce. Teşekkürler!

FOTOalbum

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů