Dne 1.12. 2021 se žáci naší sexty, kteří studují francouzský jazyk, vydali do Ostravy, aby se seznámili se specialitami francouzské kuchyně a snad se i trochu naučili vařit v rámci aktivity Projektový den mimo školu, šablony pro SŠ.
Celý gastroatelier i tříchodové menu pro ně připravil lektor francouzského jazyka a gurmánský nomád Francois Bouillet. Ve finále tak ochutnali předkrm – olivovou tapenádu, hlavní chod – typický quiche lorraine se zeleným salátkem i desert – verrine s jablky a hruškami posypanou kousky speculoos. Jak se jim dílo dařilo a jak to všechno dopadlo, můžete vidět v naší fotogalerii. Nejdůležitější ale je, že něco nového poznali, něco nového se naučili a měli možnost vyzkoušet si svoji francouzštinu s rodilým mluvčím.
Těšíme se na další frankofonní akci!
Za PK jazyka francouzského Mgr. Radka Drábová
Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795
+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx