›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2021/2022

šk. r. 2021/2022

Gastroatelier s Francois Bouilletem

Autor: Mgr. R. Drábová
Zobrazeno: 1057x

chef.png (26 KB)Dne 1.12. 2021 se žáci naší sexty, kteří studují francouzský jazyk, vydali do Ostravy, aby se seznámili se specialitami francouzské kuchyně a snad se i trochu naučili vařit v rámci aktivity Projektový den mimo školu, šablony pro SŠ.

Celý gastroatelier i tříchodové menu pro ně připravil lektor francouzského jazyka a gurmánský nomád Francois Bouillet. Ve finále tak ochutnali předkrm – olivovou tapenádu, hlavní chod – typický quiche lorraine se zeleným salátkem i desert – verrine s jablky a hruškami posypanou kousky speculoos. Jak se jim dílo dařilo a jak to všechno dopadlo, můžete vidět v naší fotogalerii. Nejdůležitější ale je, že něco nového poznali, něco nového se naučili a měli možnost vyzkoušet si svoji francouzštinu s rodilým mluvčím.

Těšíme se na další frankofonní akci!

FOTOalbum

Za PK jazyka francouzského Mgr. Radka Drábová

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů