›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2021/2022

šk. r. 2021/2022

Workshop „PROVĚŘOVÁNÍ JE MATKA MOUDROSTI“

Autor: Mgr. M. Brzá
Zobrazeno: 581x

fakenews.jpg (22 KB)Naši žáci nižšího gymnázia absolvovali workshop s názvem Dezinfombies.

Dezinfombies

Naši žáci nižšího gymnázia absolvovali workshop s názvem Dezinfombies. Cílem bylo seznámit žáky s problematikou fake news, dezinformacemi, kritickým myšlením a bezpečností hesel. Žáci si sami vyzkoušeli vyhledávat a ověřovat informace, odhalovat manipulace s fotografiemi a rozpoznat hoax od ověřené zprávy. Při řešení úkolů rovněž trénovali pozorné čtení textu.

Zachraňte prázdniny

Žáci kvinty absolvovali workshop s prvky únikových her, díky kterým se naučí ověřovat informace nejen na internetu. Posunuli se do roku 2028, kdy budou prezidentské volby. Každý hráč je novinář a právě byl každý pozván na večírek pro novináře…….

Pevnost Evropa

Žáci septimy zažili workshop s následnou hrou, která byla zaměřena na aktuální téma - migrační krizi. Po krátké teoretické přednášce následovala hra, ve které si žáci díky nově získaným vědomostem vyzkoušeli, jak by se mohli dostat jako migrant/uprchlík do Evropy pomocí profilů osob, které jim byly přiděleny. Workshop byl zaměřen na mezinárodní vztahy a právo.

Za uskutečnění workshopů děkujeme naší bývalé žačce Hance Husovské s týmem Facescape a nabídce ze strany Evropského parlamentu.

FOTOalbum

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů