›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2021/2022

šk. r. 2021/2022

Naše podcasty zaujaly Českou televizi Ostrava

Autor: Mgr. D. Gajdošíková
Zobrazeno: 886x

wiglasz_mini.jpg (28 KB)Už v březnu jste se na našich stránkách setkali s informací o zcela nové aktivitě, a to natočení historicky prvních podcastů našimi žáky. A hned začátkem dubna se mohl každý z vás s podcasty obeznámit, protože jsou veřejně dostupné na platformách spotify a youtube. Žáci si pozvali hosty, pro které si připravili otázky, a zvládli jak role technické, tak i pozici moderátora.

Rozhovory provázela krásným, přívětivým a milým slovem Hedvika Wawreczková ze septimy, která svou přípravu moderátorky vůbec nepodcenila. Zúročila svůj přístup perfekcionistky a výkon podala vlastně profesionální. A jak už to tak někdy bývá, NÁHODA se probudila. Z profesních důvodů si vedoucí redaktor Redakce zpravodajství TSO České televize v Ostravě pan Mgr. Radek Wiglasz prohlížel na internetu nové informace, když mu do oka padly právě studentské podcasty z Gymnázia Karviná. Je to energický mladý muž, zpravodajec zvyklý na rychlou interakci. Kontaktoval gymnázium, projevil přání pohovořit si s mladou nadějnou reportérkou Hedvikou a nabídnout jí další možností jejího osobnostního rozvoje. Náhoda? Ta přece pomáhá těm, kteří jsou na ni připraveni (jak už v 17. století řekl vědec a filosof Blaise Pascal).

Schůzka se už uskutečnila a pana Wiglasze jsme ve škole rádi přivítali. S moderátorkou Hedvikou spolu vedli motivující rozhovor a z něj se také Hedvika dozvěděla, že vedoucí redaktor Redakce zpravodajství ČT v Ostravě je naším absolventem a že na „svou“ školu vždy vzpomíná v tom nejlepším, protože mu dala dobré základy k dalšímu studiu žurnalistiky na Karlově univerzitě v Praze.

Poděkování patří také celému realizačnímu týmu gymnazistů, kteří se na tvorbě podcastů podíleli. Skvělá práce!

wiglasz.jpg (165 KB)

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů