›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2021/2022

šk. r. 2021/2022

Den Evropy na naší škole

Autor: Mgr. M. Brzá
Zobrazeno: 846x

den_evropy.jpg (21 KB)Minulý týden jsme si připomněli Den Evropy, také označován jako Schumanův den, který je připomínkou Schumanovy deklarace, základního kamene evropské integrace a spolupráce. 

Letošní Den Evropy byl rovněž důležitým momentem potvrzujícím jednotu Evropy v otázce zajištění míru a podpory Evropanům.

U příležitosti tohoto dne si vyslanci EP připravili různé aktivity, které žáky provázely celým týdnem. Hned v pondělí měli napsat na tabuli, co pro ně znamená Evropa.

V úterý každá třída odevzdala kresbu Permoníka. Zadáním bylo nakreslit Permoníka, který cestuje Evropou a nese vzkaz z naší školy. Vítězného Permoníka Katrin Hankové ze septimy si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Je nádherný!

Ve středu si žáci nižšího gymnázia zahráli Kahoot s evropskou tématikou. Naproti tomu žáci vyššího gymnázia usedli do lavic Evropského parlamentu v rámci simulovaného jednání. Věřte, jednání bylo zajímavé a názory a postoje našich žáků velmi fundované.

No a co se dělo ve čtvrtek? Všechny třídy naší školy se změnily v členské státy EU. Žáci sami sobě i nám představili členské země. Měli výborné pochoutky, připomněli si osobnosti, výrobky i zvyky jednotlivých zemí. Zavítali jsme třeba do belgického parlamentu, na chorvatské pláže a ve Finsku nás pozvali do sauny.

Projektový týden vyvrcholil v pátek vyhlášením vítězné třídy, která se nejlépe vyzdobila podle vylosované země EU, i absolutního vítěze, který všechny týdenní aktivity splnil nejlépe. Tercii se povedlo nejlépe vyzdobit třídu tak, že jsme měli pocit, že jsme opravdu v Belgii. Tercie – Belgie tedy vyhrála. A kdo se stal absolutním vítězem? Absolutním vítězem se stála septima, která nás pozvala do Finska a vyhrála dort z nejlepších evropských ingrediencí. Nezapomněli jsme odměnit také ostatní třídy i dílčí vítěze. Všichni si pochutnali na drobných sladkostech.

Milí žáci, bylo to fascinující a vaše úsilí a kreativita neznala mezí.

Děkuji vyslancům EP, kteří všechny aktivity naplánovali a celý týden zorganizovali – odvedli jste kus práce!

FOTOalbum

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů