›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2018/2019

šk. r. 2018/2019

Karvinské francouzské jaro

Zobrazeno: 1356x

Krásné počasí, sluníčko a francouzský jazyk nás provázely minulý týden nejen na našem gymnáziu, ale i různě po Karviné. Po roce k nám opět přijeli naši přátelé z partnerského lycea Sacré Coeur z francouzského Tourcoing.

Ubytování a veškerou péči jim poskytly hostitelské rodiny, o program jsme se postarali společně s polským lyceem Jana Sobieskeho z Jastrzebie-Zdroje. Mezinárodní setkání protkané snad všemi jazyky, na které si v našich končinách vzpomenete (angličtina, francouzština, němčina, polština), se odvíjelo ve velmi přátelské a uvolněné atmosféře, kdy komunikace byla vždy na prvním místě.

Naši žáci byli celý tento týden průvodci a kamarády svým francouzským kolegům, mluvili s nimi, vysvětlovali jim vše potřebné, domlouvali se, spolupracovali na zadaných úkolech, chystali pro ně program, věnovali se jim. Prokázali, že jsou skvěle jazykově vybaveni a v mezinárodním prostředí se neztratí. Získali zkušenost, praxi, spoustu zážitků a vzpomínek. A možná i kamarády. Určitě, protože na podzim jedeme my do Francie, kde budeme na oplátku hosty našich korespondentů.

Akce byla náročná, ale věříme, že úspěšná. Chceme poděkovat hlavně rodinám zúčastněných dětí za vzornou a obětavou péči o mladé Francouze, za zodpovědnost a ochotu i pochopení, které prokázaly. Velmi si vážíme i podpory statutárního města Karviné, které se podílí na zdárném průběhu výměnných pobytů naší školy již šestým rokem! Děkujeme také SRPŠ a vedení gymnázia za vstřícnost a pomoc, též všem kolegům, kteří si našli čas a podpořili nás.

A co dál? No přece – TĚŠÍME SE NA PODZIM!

Zveme vás do naší fotogalerie!

Za realizační tým výměnných pobytů

Mgr. Radka Drábová

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů