›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2018/2019

šk. r. 2018/2019

Soutěž ve francouzském jazyce očima biatlonového fanouška

Zobrazeno: 1245x


Dne 13. března 2019 proběhla na gymnáziu v Orlové regionální Soutěž ve francouzském jazyce, které se zúčastnily i naše studentky Olivie Paszová a Nikol Peťková.

Česko však žije tento týden jiným kláním – mistrovstvím světa v biatlonu. Zkusme se tedy podívat na jednu soutěž očima té druhé.

Jako první se vydala na trať s pořadovým číslem 2 Nikol Peťková (I. kategorie). Hned v první střelbě (práce s textem) se jí dařilo a ujala se vedení. To jí zůstalo i po druhé položce (poslech), kde jednou chybovala. V posledním kole (ústní projev) ji bezchybnou střelbou dohnala soupeřka z Českého Těšína, která však přičítala trestné minuty za první dvě položky. Nikol se nakonec podařilo uhájit těsné vedení a dojela do cíle jako PRVNÍ!

Druhý závod (II. kategorie) začal o chvíli později a naše Olivie Paszová vyrazila jako třetí v pořadí. Po prvním okruhu vedla s velkým náskokem hlavně díky bezchybné střelbě (práce s textem), kterou nenapodobil nikdo z jejích soupeřů. Bohužel druhá zastávka na střelnici (poslech) už tak dobře nedopadla a Olivie se propadla na průběžné druhé místo. Při poslední stojce ale vyčistila všechny terče, přidala skvělý běh a dokončila závod na PRVNÍM MÍSTĚ!

A dojmy po dokončení závodu?

Nikol: „Podmínky byly dneska docela dobré, v posledním kole na mě sice zůstalo nejhorší místo na střelnici, hodně tam foukalo, něco mi tam nepadlo, ale v součtu dobrý, jsem za to ráda.“

Olivie: „Dneska se mi jelo tak průměrně. Druhou ležku jsem jasně zkazila, vypadalo to, že už nemám šanci na lepší umístění. No ale na stojce to tam spadlo všechno a pak to bylo už jen o tom běhu. Soupeřky zůstaly kousek za mnou, takže ….. jsem moc spokojená.“

Oběma našim děvčatům blahopřejeme, a třebaže se nejmenují Davidová, Vítková ani Krčmář, máme z jejich úspěchu obrovskou radost a do dalších jazykových klání jim přejeme hodně sil, dobrou mušku, rychlost a pověstnou kapku štěstí.

  

 

Za PK jazyka francouzského šéftrenér Radka Drábová

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů