›  PŘEDMĚTY  › Matematika  ›  2021 - 2022

2021 - 2022

Logická olympiáda

Autor: Tomáš Florián
Zobrazeno: 143x

Celostátní kolo logické olympiády s naší účastí!

V pondělí 25. 4. 2022 se konalo celostátní kolo Logické olympiády, na kterém měla i naše škola své zastoupení. Po skvělém umístění v krajském kole nás reprezentovala dvojice žáků kvarty – Eva Svrčková a Honza Huy Son Vu.

Finále soutěže se konalo na Novotného lávce v Praze, a jelikož byla registrace účastníků od 9 hodin, museli jsme z Karviné vyrazit již v neděli v odpoledních hodinách a v hlavním městě přespat. Přestože cesta nebyla bez komplikací, dorazili jsme ve večerních hodinách do české metropole a měli dost času na odpočinek a regeneraci. Samotné finále trvalo s přestávkami více než 5 hodin a skládalo se z několika kol, ve kterých soutěžící řešili rozličné úkoly, kvízy a logické hádanky. Součástí programu byla i prezentace o fungování a práci MENSI, která celou akci zastřešovala. Nakonec proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků a předání hodnotných cen pro nejúspěšnější řešitele a upomínkových předmětů pro všechny zúčastněné. Naši zástupci skvěle reprezentovali a obsadili v silné konkurenci skvělá místa ve středu tabulky. Před odjezdem jsme měli chvilku času projít se po Karlově mostě a nádvořích Pražského hradu.

O skutečnosti, že naše gymnázium reprezentovali ti praví, svědčí i fakt, že si Eva i Honza krátili zpáteční cestu Pendolinem řešením úloh z olympiády, ale i logickými hrami, které obdrželi od pořadatele.

logi_oly_finale.jpg (236 KB)

Výsledky

Video (TN Nova)

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů