›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2011/2012

šk. r. 2011/2012

Vive la France, vive le français!

Autor: Mgr. Radka Drábová
Zobrazeno: 3786x

Pár dní před koncem ledna, kdy už opadl stres posledních dnů před uzavíráním známek na pololetní vysvědčení, se v aule karvinského gymnázia sešli milovníci a sympatizanti francouzského jazyka ...

Pár dní před koncem ledna, kdy už opadl stres posledních dnů před uzavíráním známek na pololetní vysvědčení, se v aule karvinského gymnázia sešli milovníci a sympatizanti francouzského jazyka, aby se zúčastnili akce katedry francouzského jazyka Gymnázia Karviná pod názvem Vive la France, vive le français!

Žáci ZŠ Borovského se svou paní učitelkou Gabrielou Matulovou se přišli utkat se svými téměř vrstevníky v různých soutěžích, které měly společného jmenovatele – francouzský jazyk a kulturu. V příjemném prostředí prosluněné učebny vybavené moderní technikou pak strávili dopoledne plné her, aktivit i výtvarné tvořivosti, které podbarvovaly tematická hudba a videa.

Atmosféra byla velmi přátelská, žáci i studenti se brzy zbavili počátečního ostychu a bylo vidět, že si soutěže opravdu užívají. Bojovali o každý bodík do celkového hodnocení, vše samozřejmě v rovině fair play, na což dohlíželi členové organizačního týmu z řad starších studentů.

Na závěr bylo provedeno vyhodnocení a překvapivě se zjistilo, že obě družstva dosáhla shodného skóre. Studenti i žáci byli s daným výsledkem spokojeni, odmítli možnost další disciplíny, a tak se přátelsky rozešli se stejným umístěním – tedy prvním místem.

Tematické dopoledne mělo mezi všemi zúčastněnými velmi pozitivní ohlas. Paní učitelka Matulová hodnotila kladně organizaci i atmosféru tohoto podniku, studenti pohodu, kterou mimochodem sami vytvářeli, a žáci ZŠ Borovského, kteří se ukázali být velice zdatnými soupeři, si pochvalovali soutěže, zábavu i doprovodný program:

 „ Den se mi moc líbil. Atmosféra byla pohodová a hry byly super. Celkově to bylo moc hezké. Všichni jsme si užili, myslím si, legraci a po dlouhé době jsme my, naše třída, spolupracovali…“

„ … ze začátku jsme se docela báli toho, jak to bude probíhat, co budeme dělat atd. Ale podle mě se to moc povedlo. Bylo to něco nového a užili jsme si to. Určitě by bylo fajn, kdyby se to opakovalo i v dalších letech….“

„Bylo to skvěle zorganizované, zábavné hry, dobré občerstvení, super hudba. Moc se mi to líbilo!“

Závěrem je třeba už jen vyslovit uznání  všem  zúčastněným. Zvláštní poděkování patří žákům ZŠ Borovského, kteří přišli a s odvahou a chutí se zapojili, jejich paní učitelce, která je skvěle připravila a podílela se na práci poroty,  studentům  2.B třídy karvinského gymnázia za přístup k soutěžím a dobrou náladu, kterou kolem sebe šířili, a v neposlední řadě také realizačnímu týmu studentů z 3.A třídy za dobře a zodpovědně odvedenou práci.

Těšíme se na další frankofonní setkání!

Pozvánka na akci

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů