›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2019/2020

šk. r. 2019/2020

Eva Mencnerová se zúčastnila ústředního kola Olympiády v českém jazyce

Autor: Eva Mencnerová
Zobrazeno: 1463x

A jak ho sama hodnotí?

Ústřední kolo Olympiády v českém jazyce, konané ve dnech 19. – 25. 6. 2019 v Táboře, bylo o hodně zábavnější, než by se podle názvu dalo očekávat. Během celého týdne trvání akce jsme sice museli postupně napsat dva slohy, vypracovat dvě gramatické úlohy a zvládnout jeden mluvní projev, ale velkou část dne jsme vždy strávili hraním her, zpíváním za kytarového doprovodu a povídáním.

Vytvořili jsme skvělou partu lidí a pobyt v Želivi jsme si užívali. Byli jsme rozdělení do PRSKů (pracovních skupin). Každý den měla jedna skupina večerní scénku a poté vymýšlela hry pro ostatní. Každý večer také vycházely noviny, které pokaždé sepsala jiná skupina. Kromě toho, že jsme vypracovávali úkoly, hráli hry a bavili se s ostatními účastníky, jsme se také vydali na výlet do Tábora či absolvovali noční prohlídku kláštera v Želivi. Na finále, jak se ústřednímu kolu krátce říká, vzniklo mnoho interních vtipů, které nelze zprostředkovat lidem, kteří na finále nebyli.

Už je Vám asi jasné, že než o vítězství nebo umístění šlo všem účastníkům spíš o to, aby si ten skvělý týden co nejvíce užili. A ono se ani nedalo si jej neužít. Na finále budu vždy vzpomínat jen v dobrém. Nejenže jsem prožila nezapomenutelné momenty, navíc jsem ještě poznala skvělé lidi, kteří se stali mými velmi blízkými kamarády. Ale tím jedním týdnem nic nekončí, existuje totiž Klub Olympiády v českém jazyce, který pořádá letní tábor a pravidelné srazy. Na tábor jsem se bez váhání vydala a musím říct, že jsem si jej nesmírně užila.

Jsem velmi vděčná, že jsem se dostala až do ústředního kola, poznala jsem díky tomu mnoho úžasných lidí a zase si o něco rozšířila své obzory.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů