›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2012/2013

šk. r. 2012/2013

Další úspěchy karvinské francouzštiny!

Autor: Za PK FJ Mgr. Radka Drábová
Zobrazeno: 2429x

Daniela Walová, studentka 3. ročníku, pokračuje ve vynikající reprezentaci našeho gymnázia.

V ústředním kole Olympiády ve francouzském jazyce, které se konalo 25. dubna v Praze, obsadila v konkurenci nejlepších studentů z celé České republiky skvělé DRUHÉ MÍSTO!!! Předvedla výkon, který je hodný úcty a respektu, a zaslouženě po náročném dnu, kdy absolvovala všechny disciplíny a zvládla i stres a napětí situace, obdržela pomyslnou stříbrnou medaili. Ze srdce blahopřejeme a věříme, že tento úspěch využije i v budoucnu.  Doufáme, že přijdou další nadšení frankofilové, kteří půjdou v jejích stopách.

Studentů, kteří vládnou  francouzštinou, je na našem gymnáziu více. Důkazem je jejich účast v dalších soutěžích a akcích vyhlášených buď ministerstvy (školství či zahraničních věcí), nebo francouzskou Alliance francaise. Posledně jmenovaná přizvala naše žáky do soutěže v psaní diktátu ve francouzštině, což je jedna z nejnáročnějších jazykových disciplín. S hrdostí můžeme jmenovat absolutního vítěze Moravskoslezského regionu v kategorii do 3 let studia, kterým se stala Jana Lankoczová, opět studentka 3. ročníku.

Děkujeme všem, kteří se účastní soutěží spojených s francouzštinou, za jejich práci a úsilí, nadšení pro věc a lásku k tomuto krásnému jazyku. Oficiálně může být vítězem vždy jen jeden, pro mě jím je však každý, kdo se do studia tohoto krásného jazyka pustí a chce se něco naučit. Těším se na všechny v učebně francouzského jazyka karvinského gymnázia!

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů