›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2013/2014

šk. r. 2013/2014

Euroregionální klání ve zpěvu frankofonní písně

Autor: Mgr. R. Drábová
Zobrazeno: 1837x

Školní rok za chvíli skončí a studenti francouzštiny stále ještě bodují ve svých soutěžích. Tentokrát gratulujeme TEREZE MACOŠKOVÉ, ILONĚ RUŠČAKOVÉ A MARTINU KUČEROVI za TŘETÍ MÍSTO V MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽI ve zpěvu frankofonní písně dle vlastního výběru.

V konkurenci zpěváků čtyř zemí (Maďarsko, Polsko, Slovenská republika a Česká republika) předvedli své pojetí písně SOUS LE VENT od původních interpretů Celine Dion a Garou a získali nejen nádherné umístění, ale i nabídku na další spolupráci s francouzským zpěvákem působícím v České republice Joelem Brosem. BLAHOPŘEJEME A DRŽÍME PALCE V DALŠÍCH SOUTĚŽÍCH!

Frankofonní diktát

Nesmíme však zapomenout na studenty, kteří bojovali o své umístění v další z frankofonních soutěží – v psaní diktátu ve francouzštině, což je velice náročná disciplína. Vítězi našeho gymnázia se stali HANA OSIFOVÁ, KATEŘINA MICHALSKÁ a  DANIELA WALOVÁ, která se navíc stala absolutní vítězkou své kategorie v regionálním měřítku. Pan ředitel Alliance francaise v Ostravě – Olivier Dubert osobně navštívil naše gymnázium, aby seznámil studenty s výsledky, poblahopřál jim, předal ceny a zasvětil je do tajů francouzského národního sportu, který známe pod jménem pétanque.

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů