›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2015/2016

šk. r. 2015/2016

VIVE LES ÉCHANGES 2016!

Autor: Radka Drábová, Marcela Rucká
Zobrazeno: 2027x

A po roce opět tady! Již třetí ročník výměnných pobytů našeho gymnázia s lyceem Sacré Coeur ve francouzském Tourcoing.

V neděli 3.dubna přijela do Karviné skupina 22 francouzských studentů se svými profesory Jean-Pierrem Colladem a Mauricem Dubrunfautem, aby poznala naše město, naši školu, naše zvyklosti, naši kuchyni …. a strávila se svými českými vrstevníky pár dní v pro ni cizím a do jisté míry exotickém prostředí. V rámci programu, který jsme pro ně ve spolupráci s polským lyceem Jana Sobieskeho z Jastrzebie-Zdroj připravili, navštívili Ostravu, polské městečko Pszczyna, Osvětim a aktivně se zapojili do sportovně soutěžního dopoledne u nás na gymnáziu. Ve čtvrtek ráno jsme se s našimi nyní již přáteli rozloučili a popřáli jim šťastnou cestu domů s tím, že se s nimi brzy opět uvidíme – na podzim v Tourcoing.

Asi jediné, čeho mladí lidé litovali, byla skutečnost, že spolu mohli strávit jen opravdu pár dní. Měli si toho ještě tolik co říct. A to je na výměnných pobytech to nejdůležitější – naučit se komunikovat, být tolerantní, učit se novým věcem, poznávat a hlavně – získávat nové přátele.

C´EST ÇA, LES ÉCHANGES!!

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se do našich výměnných aktivit jakýmkoli způsobem zapojili, za jejich pomoc a podporu. Jsou to především rodiny našich studentů, které mezi sebe přijali úplně cizí děti a starali se o ně jako o vlastní, kolegyně, kolegové i nepedagogičtí pracovníci z gymnázia, kteří možná nebyli během akce vidět, ale bez jejichž práce a ochoty by to prostě nešlo, vedení školy.

 Zvláštní poděkování pak patří panu Lukáši Raszykovi, náměstkovi primátora a patronovi našich mezinárodních aktivit.

Pro ilustraci a inspiraci navštivte naši fotogalerii!

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů