›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2022/2023

šk. r. 2022/2023

Naši žáci opět vycestovali na výměnný pobyt do Francie!

Zobrazeno: 1600x

echange.jpg (15 KB)Po dvouleté přestávce způsobené pandemií koronaviru se podařilo navázat na tradiční výměnné pobyty s naším partnerským lyceem Sacré Coeur v Tourcoing ve Francii. 

Ve spolupráci s polským lyceem Jana Sobieskeho z Jastrzebie-Zdroj jsme vycestovali do Tourcoing, kde na nás čekali naši přátelé z řad učitelů a představitelů města a hostitelské rodiny, které se ujaly žáků a připravily jim zázemí pro celý týden nabitý různými aktivitami a poznáváním.

Échange je mobilita, při které naši žáci nejen cestují a poznávají, ale hlavně navazují kontakty a přátelství s lidmi jiných národností, mluví cizími jazyky a zkoumají a posouvají hranice svých schopností. Zkušenost k nezaplacení.

 

„…výměnný pobyt pro mě znamenal mnoho a odnáším si z něj spoustu zkušeností a krásné vzpomínky. Ani na moment jsem nelitovala, že jsem se pro návštěvu Francie rozhodla. Zamilovala jsem si tamější kulturu, architekturu, gastronomii a lidi. 

Děkuji, Aneta Sýkorová“

„Od začátku jsem se na celý výlet moc těšila, ale skutečný průběh byl ještě lepší. Hostitelská rodina byla pro mě ta nejlepší, kterou jsem si mohla přát, stejně jako samotná korespondentka.

Každý den přinesl něco, od poznávání kultury přes krásná místa po nové lidi. Myslím, že mi tato cesta otevřela oči a rozhodně na ni nikdy nezapomenu, stejně jako nikdy nezapomenu na ty, které jsem ten týden měla možnost potkat.“ Adéla Babušková

Na jaře nás čeká druhá fáze výměnných pobytů – návštěva francouzských přátel v České republice a v Polsku. Moc se na ně těšíme a doufáme, že budou z naší země a pohostinnosti stejně nadšeni, jako jsme byli my.

Děkujeme všem, kteří se jakýmkoli způsobem podílejí na realizaci tohoto náročného projektu, za podporu a pomoc.

FOTOalbum

Za échange-tým Mgr. Radka Drábová

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů