›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2022/2023

šk. r. 2022/2023

GKMMC - G.K. Music Makers Collective

Autor: R. Wright
Zobrazeno: 1060x

gkmmc-final.png (44 KB)První dva měsíce našeho nového školního klubu GKMMC (G.K. Music Makers Collective) byl velmi úspěšný a pozoruhodně produktivní! Zformovaly se nejméně tři nové kapely, které se účastní pravidelných týdenních zkoušek, učí se hrát hudbu s ostatními, a dokonce skládají své první původní písně! Většinu členů klubu zatím tvoří dívky a více než polovina z nich jsou multiinstrumentalisté! Některé mají rády metal, jiné pop, ale se všemi je zábava a v nové kapele se cítí jako ryba ve vodě.

Chci vyjádřit vřelé poděkování a obdiv těm, kteří vystoupili a měli odvahu se v takovém prostoru angažovat a ukázali své schopnosti a podělili se o své nápady, texty a riffy. Pro některé členy to byly rozpačité začátky, teprve si zvykali na myšlenku hrát hudbu nahlas, svobodně a ne v rámci vzdělávacího prostředí. Byla to velká zábava a já se těším na to, co přinese prosinec a nový rok 2023. Doufejme, že nové nažhavené členy, basový zesilovač a nějakou rozšířenou dostupnost prostoru pro nové i staré členy! Není třeba si dávat novoroční předsevzetí ani prosit Ježíška o cvičební prostor s bicími nebo o ohluchnutí sousedů - přidejte se ke GKMMC a příští rok budete koncertovat s vlastními skladbami nebo jen tak pro radost dělat kravál!

gkmmcwhite-final.png (104 KB)Je ovšem samozřejmé, že žádná instituce stojící na dávno zaniklém Rakousku-Uhersku hodná své soli se neobejde bez oficiálního razítka či loga. Díky naší vlastní grafické kouzelnici Anně Liszokové máme nyní ne jedno, ale hned dvě nová loga! Anna byla velmi trpělivá a respektovala mou poněkud zvláštní vizi a šla tak daleko, že mi poskytla logo pro veřejné záležitosti i pro interní záležitosti. Doufáme, že se vám stejnou měrou bude líbit jak to „školnější“, tak ta drsnější verze z éry xeroxových strojů a amerického punk-hardcoru pozdních 90. let! Anně patří velký dík za skvělý smysl pro detail a za rychlou práci!

gkmmc-final.png (44 KB)S ředitelem školy jsme Annu za její výtvory v pátek 25.11 odměnili a těšíme se na další grafické dobroty, než příští rok odmaturuje a udělá to za 15x víc peněz! Anninu práci pro nás můžete vidět také na logu ENWOTAL pro učitelský projekt Erasmus+, který právě probíhá do konce léta 2023.

Vzhůru za hudbou, hlukem a novými přáteli!

 Robert Wright, Koordinátor kolektivu

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů