›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2022/2023

šk. r. 2022/2023

Naši žáci diskutovali s panem hejtmanem

Autor: Mgr. M. Brzá
Zobrazeno: 2347x

 hejtman_mini.jpg (25 KB)    Ve čtvrtek 2. 3. 2023 naši školu navštívil hejtman Moravskoslezského kraje pan Ivo Vondrák. Žáci s panem hejtmanem diskutovali o aktuálních otázkách našeho regionu a také mu představili své nápady na transformaci pohornické krajiny Karvinska. Žáci ve svých projektech navrhli budoucí možné řešení prostoru u šikmého kostela v Karviné a u dolu Gabriela, s velkou kreativitou představili fotostezky, skřítka Permoníčka, zavěšenou stezku na stromech, přírodní bludiště, lezeckou stěnu, lanové centrum, diorámu se zaniklými stavbami Karviné, nápis Důl Gabriela z laviček, sutin a ohnišť i venkovní galerii soch.

     Žáky také velmi zajímala otázka budoucnosti Karviné i celého zdejšího regionu. Jejich dotazy se týkaly možností dalšího studia i následného profesního a soukromého života. Stane se náš region
pro nás atraktivním? Co nás v budoucnu povede zpět do našeho regionu? Otázky byly velmi aktuální, se zjevným zájmem o vylepšení a zatraktivnění povědomí o Karviné pro stávající i budoucí generace.

     Milí žáci, velice vám děkuji za aktivní občanský přístup a také za schopnost vést korektní dialog s takovou osobností, jakou je pan Ivo Vondrák. Věřím, že vaše návrhy budou třeba jen z malé části realizovány a my ostatní se na ně budeme do POHO Parku chodit dívat a obdivovat je.

FOTOalbum

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů