›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2022/2023

šk. r. 2022/2023

Moje město Karviná – německy – interaktivně

Autor: Mgr. J. Janková
Zobrazeno: 984x

stadt_mini.jpg (45 KB)V pátek 31. března 2023 se uskutečnila už třetí akce pořádaná němčinářskou skupinou 5.X, tedy námi v čele s paní učitelkou Jankovou. Tématem bylo tentokrát město Karviná. Pro své spolužáky z 1.B jsme si připravili několik aktivit (Monopoly, pexeso, kvíz a stolní hru), ukázali jsme jim náš průvodce městem doplněný o nahrávky, které si mohli i poslechnout. Na akci se přišel podívat i pan ředitel, který nám řekl, že jsme odvedli dobrou práci. Podle hodnocení 1.B akce sklidila velký úspěch a my už se těšíme na další podobný projekt.

Zdeňka Uhrová 5.X

PS: Jako učitelka si dovolím přidat pochvalu žákům za jejich práci. Vytvořili interaktivního průvodce naším městem. Doplnili jej audio nahrávkami opatřenými QR kódem, vytvořili dvě deskové hry (jedna z nich se jmenuje Monopoly – pro ni žáci vytvořili karvinské peníze, na 3D tiskárně vytiskli figurky v podobě tradiční symbolů spojených s hornickou historií našeho města jako je vozík či helma). Průvodce doprovodila také interaktivní Google mapa s online aplikacemi k procvičení i pobavení. Zdeňka vytvořila vlastní design Google prezentace na základě vlastní kreseb. Celý tým zvládl akci také odmoderovat. Žáci a žákyně prokázali dovednosti pracovat kreativně, spolupracovat a prezentovat svou práci spolužákům. Děkuji jim za spolupráci a inspiraci. Na stejném tématu pracuje také skupina 1.B, těšíme se na prezentaci jejich výstupů.  Julie Janková

PS2: V pátek 12. května proběhla vernisáž projektu Průvodce Karvinou, tentokrát připravili pod vedením p. uč. Foksové program žáci 1. B pro němčináře z 5.X. A že se jim to povedlo! Z plakátů o zajímavých místech v Karviné jsme se dozvěděli mnohé informace (text jsme si mohli přečíst i poslechnout v audio verzi). Své nabyté vědomosti jsme mohli zúročit v AZ kvízu a slovní zásobu týkající se (nejen) našeho města si procvičit v karetní hře kvarteto. Vše v němčině. Moderátoři-žáci byli pečlivě připraveni a ze zpětné vazby žáků 5.X vyplynulo, že si akci moc užili. Děkujeme!

FOTOalbum

VIDEOklip

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů