›  ŠKOLA  › Archiv - úvodní stránka  ›  šk. r. 2022/2023

šk. r. 2022/2023

Den MAPY

Autor: Mgr. J. Janková
Zobrazeno: 1297x

den_mapy.jpg (33 KB)Předmět MAPA se stal součástí našeho ŠVP od tohoto školního roku. Zavést nový předmět a zvyknout si na jiný styl práce představuje náročný proces. 

Žáci a učitelé jsou partnery a učí (se) společně a navzájem. Třeťáci jsou již zkušení, a proto jsme je požádali, aby nám pomohli podstatu předmětu MAPA představit žákům druhého ročníku. Ze starších spolužáků se stali mentoři, kteří připravili pro skupinky mladších spolužáků téma a materiály. Cílem bylo simulovat formu práce v našem inovativním předmětu integrujícím dějepis, zeměpis a společenské vědy. Spolupráce se opravdu vydařila, v rámci jednoho dopoledne vznikly zajímavé výstupy. Mentoři byli na své svěřence pyšní, žáci druhého ročníku měli radost ze spolupráce. Velmi si aktivity a zájmu našich žáků vážíme a děkujeme jim! Mentorům osobně poděkoval pan ředitel na setkání v knihovně, společně také akci vyhodnotili. Zpětná vazba byla pozitivní. Díky však patří všem, kteří ke zdárnému průběhu akce přispěli.

Ze zpětné vazby mentorů:

Být mentorem akce MAPA DEN bylo pro mě přínosné. Vyzkoušela jsem si jaké to je vést mladé a nápady nabité žáky. Troufám si říct, že na to, že nevěděli co je čeká se s úkolem poprali s obrovskou elegancí.

Adéla Zientková, 3.A

Dnes se na naší škole konal MAPA den. Měla jsem možnost být mentorem našich o rok mladších spolužáků. Překvapil mě jejich odhodlaný a kreativní přístup. Byla to fajn zkušenost, vyzkoušet si něco nového a pozorovat práci druhých.

Denisa Kiselová, 7.X

FOTOgalerie

Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace
Karviná-Nové Město, Mírová 1442, 735 06
IČ: 62331795

+420 596 311 197
kancelar@gym-karvina.cz
DS: 7wwfxjx

WEBdesign: Jan Swiatkowski & matuteam 2019
Ochrana osobních údajů